Pět seriálů roku 2023, na které se těšit - Marvelovský sci-fi thriller, vlkodlačí i čarodějnické série, videoherní adaptace nebo novinka od tvůrce Ztracených


Vypadá to, že budou stát za to. 

Rok 2022 je za námi a pokud jste o filmy a seriály, nebylo to vůbec špatné. Ovšem, dnes nebudeme nostalgicky vzpomínat, ale zaměříme se na budoucnost a to na pětici sérií, který se objeví letos a naše křišťálová koule nám napovídá, že by mohly být povede.

Secret Invasion

Kde bude k vidění: Disney+

Kdy bude k vidění: Někdy na počátku roku 2023

Pokud se orientujete v komiksech od Marvelu, znáte určitě i zápletku Secret Invasion. V ní mimozemští měnavci Skrullové ukradli identitu mnoha hrdinům a padouchům a připravovali si půdu pro invazi na Zemi. Seriálová verze se zřejmě bude inspirovat poměrně volně, ale to není špatná věc. Kromě toho, uvolněné materiály naznačují, že tohle bude trošku temnější a více thrillerová podívaná a to Marvelovské filmové universum potřebuje. Plus nikdy není dost Nicka Furyho (Samuel L. Jackson) a snad dostane i více prostoru Maria Hill (Colbie Smulders).


The Last of Us


Kde bude k vidění: HBO Max

Kdy bude k vidění: Od 15. 1. 2023

Adaptace videoher (navíc těch kultovních) se málokdy povedou, ale tohle vypadá nadějně. Jistě, představitelé hlavních rolí vypadají jinak než jsou zvyklí hráči herní předlohy, ale to vůbec nemusí ovlivnit kvalitu série a možná je to nakonec dobře, že tvůrci preferovali talent (a oba herci už ho několikrát předvedli) a nebyla pro ně primárním faktorem při výběru vizuální podobnost s digitální verzí daných postav. My věříme, že tohle má potenciál zařadit se mezi pár adaptací videoher, které se povedly.


Mayfair Witches


Kde bude k vidění: AMC+

Kdy bude k vidění: Od 8. 1. 2023

V minulém roce jsme se dočkali seriálové verze kultovního Interview s upírem a vyšlo to. Je to zábavná, krvavá a intenzivní podívaná. A ze stejného knižního universa od autorky Anne Rice přichází i série Mayfaire Witches, která, jak už název napovídá, se zaměří na čarodějnice a tomu my nikdy neodoláme. 



Wolf Pack


Kde bude k vidění: Paramount+

Kdy bude k vidění: Od 26. 1. 2023

A neodoláme ani vlkodlakům, speciálně, když za jejich seriálem stojí Jeff Davis, který je tvůrcem skvělého Teen Wolfa. K tomu si navíc přičtěte to, že se v jedné z hlavních rolí objeví představitelka Buffy, přemožitelky upírů Sarah Michelle Gellar a je jasné, že tohle bude nutnost pro všechny geeky a nerdy.



Mrs. Davis

Kde bude k vidění: Peacock

Kdy bude k vidění: Od 20. 4. 2023

Damon Lindelof seriály umí, stojí za projekty jako Lost, The Leftovers nebo Watchmen a i jeho další podívaná vypadá hodně slibně. Tentokrát se zaměřuje na konflikt mezi vírou a technologiemi a v centru dění bude jeptiška Simone (v podání skvělé Betty Gilpin), která vede "válku" proti umělé inteligenci 

Zdroj: Warner Bros. Television


Zdroj: HBO/Warner Bros. Television (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat