Deset filmů roku 2023, které musíte vidět


 Tento rok bude poměrně bohatý na potencionálně povedené projekty.

Letos se chystá slušná řádka zajímavých filmů a nakonec bylo poměrně problémem vybrat jich jen deset. Těšíme se na více projektů, ale holt jsme museli být rázní a zvolit jich jen deset. Tady jsou. 

Někdo klepe na dveře (premiéra 2. 2. 2023)

Komorní thriller o trojčlenné rodině, kterou přepadne skupina lidí a tvrdí jim, že jeden z nich musí zemřít, aby zastavili apokalypsu. Filmař M. Night Shyamalan není už dlouho jasnou zárukou kvality, ale zdá se, že s touto podívanou by se mohl vrátit na výsluní. 

Ant-Man a Wasp: Quantumania (premiéra 16. 2. 2023)

Tahle filmová série byla zatím trochu méně bombastická ve srovnání s některými kolegy, ale to se změní. Už jen proto, že ve třetím dílu bude hrát důležitou roli padouch Kang (Jonathan Majors), který nenávratně změní Marvelovské filmové universum. 


Medvěd na koksu (premiéra 23. 2. 2023)

Říká se, že nejšílenější příběhy píše sám život a Medvěd na koksu je toho důkazem. Jedná se o film na motivy skutečné události z osmdesátých let minulého století, kdy byl nalezen mrtvý medvěd, který měl v těle výrazné množství kokainu. A ano, je to velmi volná adaptace, ale vypadá hodně zábavně.


John Wick: Kapitola 4 (premiéra 30. 3. 2023)

John Wick patří k tomu nejlepšímu v akčním žánru za dlouhé roky a dovolujeme si odhadnout, že se na tom nezmění nic ani v případě čtvrtého dílu, který opět vypadá na luxusní krvavou jízdu, která nám nedá vydechnout.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (premiéra 6. 4. 2023)

Snahy o adaptaci kultovní značky Dungeons & Dragons už tu byly, ale obvykle to nebyla žádná sláva, ovšem tentokrát se zdá, že by to mohlo vyjít. Špičkově obsazená podívaná, která se ale nebere úplně vážně a nebojí si dělat ze sebe srandu? To se zdá být jako správný přístup, který by mohl fungovat. 


Flash (premiéra 15. 6. 2023)

Flashe můžeme vnímat jako jedno z posledních rozloučení se Snyderverse, než se DC Universe vydá novým směrem (což není zákonitě špatně, byť někteří diváci házejí flintu do žita už nyní) a podle dosavadních informací půjde o povedené sbohem jedné etapě DC světa. Tak doufejme, že zvěsti o kvalitě filmu nejsou přehnané.


Indiana Jones a disku osudu (premiéra 29. 6. 2023)

Předchozí díl Indiana Jonese nebyl pro některé to, co si představovali, ale soudě podle upoutávek na pátý film bychom se mohli dočkat podívané, která bude mít moderní produkci, ale atmosféru původních milovaných projektů z kultovní dobrodružné série. A jako velký bonus bereme to, že ve filmu uvidíme i Phoebe Waller-Bridge.


Strážci Galaxie: Volume 3 (premiéra 4. 5. 2023)

Tým Strážců Galaxie možná třetím dílem neskončí, ale naposledy ho uvidíme v podobě, kterou známe a naposledy na něj bude dohlížet James Gunn, který přechází k DC. Očekávat tak můžeme nostalgické vesmírné dobrodružství se špičkovou hudbou a bonusem v podobě Adama Warlocka (Will Poulter).


Mission: Impossible Odplata - První část (premiéra 13. 7. 2023)

První polovina závěru dlouholeté (a kvalitní) špionážní série Mission: Impossible vypadá na rozloučení ve stylu, ve který jsme doufali. Plné akce, cestování po celém světě a špičkových kaskadérských kousků. Je patrné, že pokud má Ethan Hunt (Tom Cruise) odejít, neodejde v tichosti. 



Pokračování Krotitelé duchů: Odkaz (premiéra 21. 12. 2023)

V minulém roce se objevil film Krotitelé duchů: Odkaz a povedlo se. Nebylo to úplně na úrovní prvních dvou dílů, ale rozhodně šlo o důstojného nástupce (ostatně, režie se ujal Jason Reitman, syn tvůrce původních filmů Ivana). Je tedy fajn, že bude mít pokračování, které zatím nemá jméno. Režie se tentokrát ujme Gil Kenan a film se bude odehrávat v New Yorku.

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat