Kdy začne nová éra DC filmů. Co musí mít režisér, aby o něj měl Marvel zájem. A která marvelovská filmová série je aktuálně nejdůležitější


 Komiksové střípky.

Dohledu nad DC Universem se pomalu ujímají James Gunn a Peter Safran a spousta lidí napjatě očekává, kdy začne nová filmová éra, která bude pod kontrolou téhle dvojice. Odpověď nabídl právě James Gunn:

"Peter a já v příštím roce pomůžeme v případě již natočených projektů, ale nová várka [projektů] nezačne dříve, než po druhém Aquamanovi."

Aquaman and the Lost Kingdom bude mít premiéru 28. 12. 2023, takže to ještě nějakou dobu potrvá.

Co požaduje Marvel?

Marvel pro své projekty najímá jak zkušené tvůrce, tak relativní nováčky. Otázkou tedy je, co je rozhodujícím (kromě peněz) faktorem, aby dal Marvel režisérovi šanci dohlédnout na nějaký jeho film nebo seriál? To vysvětlil viceprezident Marvelu Nate Moore:

"Myslím, že to, co hledáme jsou dvě věci a má zkušenost mi dává zapravdu. Hledáme filmaře, kteří udělali alespoň jednu výjimečnou věc. Protože natáčení filmů je náročné a někdy film, na kterém někdo tvrdě pracuje nevyjde z mnoha důvodů, které mají pod kontrolou, ale také nemají. Ale ukázali výjimečnost? A jsou nadšení z natáčení filmu, který chceme udělat?"

Jde tedy na první pohled jednoduché požadavky, které ale není vždy snadné naplnit. 

Která filmová série je na vrcholu

Série Ant-Man zatím, alespoň pokud jde o velkolepost, stála trochu ve stínu svých marvelovských kolegů, ale to už dál platit nebude. Je jasné, že třetí díl nazvaný Ant-Man a Wasp: Quantumania (premiéra 16. 2. 2023) bude pro Marvelovské filmové universum (MCU) zlomový a to potvrdil i kreativní prezident Marvelu Kevin Feige:

"Ant-Man 2 ukončil druhou fázi a teď [třetí díl] nastartuje pátou fázi velkým způsobem, stejně jako se ze Scotta Langa, drobného kriminálníka, který vyšel z vězení, aby viděl svou dceru, stal někdo, kdo zachraňoval v Endgame svět. Miluji sérii Ant-Man a nyní je na vrcholu MCU a rozjíždí pátou fázi."

Netřeba asi připomínat, že se ve třetím Ant-Manovi objeví v plné síle Kang (Jonathan Majors), který bude hlavním padouchem Marvelovského filmového universa, tím pádem není pochyb, že série Ant-Man je extrémně důležitá pro další vývoj MCU.

Zdroj: InstagramThe Town with Matthew Belloni, The Direct, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat