Avatar 2: Film překonal Spider-Mana: Bez domova, ale přesto jsou jeho tržby podle některých zklamáním


 Jak to s filmem vypadá?

Premiéra dlouho (hodně dlouho) očekávaného druhého dílu Avatara s podtitulem The Way of Water (2022) je za námi a bezesporu jde o vizuálně podmanivou podívanou, která je sice dlouhá, ale uteče jako voda (ano, pokus o vtip). 

Plno lidí se tím pádem asi těší na další díly, ale samozřejmě záleží na tom, jak si film povede v kinech, což je rozhodující faktor pro vznik pokračování. 

Neočekává se, že druhý díl překoná svého předchůdce, který je s více než 2,9 miliardami dolarů nejúspěšnějším filmem všech dob (pokud se neoperuje s inflací), ale doufá se, že i Avatar 2 bude úspěchem. 

První čísla jsou tady a v severoamerických kinech získal v pátek film 53 milionů, ve zbytku světa 76,7 milionů dolarů. Druhé číslo je rekordem, pokud se bavíme o takzvaného postpandemické éře. Původně byl v tomto ohledu nejspěšnější Spider-Man: Bez domova (2021) s 67,2 miliony dolarů, ale druhý Avatar ho předběhl. 

Očekává se, že celosvětové tržby za prvních pět dnů by měly být 415 až 435 milionů dolarů, což je velice pěkné číslo. Ovšem, ne všichni si myslí, že domovské tržby 53 milionů z pátku jsou tak skvělé, jak by mohly a měly být. Jde o 44. nejlepší pátek a až 6. nejlepší pátek v pandemické éře.

Existují tím pádem obavy, že si The Way of Water nepovede natolik excelentně, jak se doufalo. Zatím ale netřeba házet luk do žita, první Avatar začal také poměrně opatrně a pak se šířily informace o jeho povedenosti a tržby byly rekordní. Na druhou stranu, v případě druhého Avatara už lidé vědí, co mají očekávat, takže není úplně jisté, že bude šuškanda tentokrát podobně efektivní. Nechejme se překvapit.

Zdroj: Twitter, Fox/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat