Šéf Marvelu odmítl námět třetího dílu Captain America


 Nakonec se tvůrci vydali jiným směrem. 

Captain America: Občanská válka (2016) patří podle mnohých k dosud nejzábavnějším marvelovkám. A právě tahle podívaná měla mít původně trochu jinou zápletku. Ovšem, jak prozradil producent Nate Moore, Kevin Feige nakonec prosadil to, aby zápletkou byla právě "občanská válka":

"Takže jsme pracovali na Captain America 3 a šlo nám to dobře. Návrat prvního Avengera fungoval, lidé se vrátili, protože měli zájem a mluvili jsme o filmu a věděli jsme, že to očividně musí vyřešit dějovou linku z Návratu prvního Avengera. Chtěli jsme, aby Kapitán a Bucky nakonec spojili síly. A scénář, který jsme... A věděli jsme, že chceme použít Zema. Je to skvělá postava. Jak víte, je to klasický protivník Kapitána. A ve filmu jsme se vsadili na MacGuffin a Madbomb, kdy Madbomb vybuchla a způsobila to, že normální lidé spolu začali bojovat. Upřímně si myslím, že to bylo trochu podobné tomu, co udělali v Kingsmanech."

Jen pro vysvětlenou, MacGuffin je termín pro předmět, který je nezbytný pro děj a motivaci postav a Madbomb je zařízení, které se v marvelovských komiksech poprvé objevilo v sedmdesátých letech minulého století a po jehož aktivaci všichni v dosahu začnou být extrémně zuřiví a agresivní. 

Moore prozradil, že námět se držel při zemi a nevyhýbal se politickým motivům, ale kreativní šéf Marvel Studios Kevin Feige tvrdil, že tahle idea není pro film dost "velká" a prosadil zápletku s občanskou válkou a soudě podle výsledných kvalit filmu to byl dobrý nápad.

Zdroj: The Town, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat