Další Rychle a zběsile bude extrémně drahým filmem. A nečeká se, že Avatar 2 bude rekordní


 Finanční střípky.

Je jasné, že filmy ze série Rychle a zběsile nejsou levné, přece jen, vyslat auto do vesmíru, to už si vyžádá nějaký čas expertů na trikové efekty, ale možná vás překvapí, že desátý díl Fast X/Rychle a zběsile 10 (premiéra 18. 5. 2023) bude mít údajně rozpočet kolem 340 milionů dolarů. To znamená, že by šlo nejen o nejdražší díl ze série, ale také o jeden z nejdražších filmů vůbec. Jen pro srovnání, první Rychle a zběsile (2001) vyšlo na 38 milionů dolarů. 

Je tedy jasné, že Fast X bude muset v kinech vydělat hromadu peněz, aby se dostal do černých čísel. A věří se, že velkým hitem bude i Avatar: The Way of Water (premiéra 15. 12. 2022), ovšem experti na tržby neočekávají, že se přiblíží úspěchu prvního dílu z roku 2009.

Ten sice v severoamerických kinech odstartoval "jen" se 77 miliony dolarů za první víkend, ale velmi rychle se šířily zprávy o jeho vizuální úchvatnosti a nakonec se tržby z USA a Kanady zastavily na cca 785 milionech dolarů. 

U pokračování se předpokládá, že začne lépe a to mezi 135 až 175 miliony, ale celkové tržby ze Severní Ameriky se odhadují na něco mezi 475 až 720 miliony dolarů. Což rozhodně není málo, ale jak vidíte, finanční odborníci odhadují, že úspěchu jedničky film nedosáhne.

Zdroj: The Wrap, BoxOfficePro, Universal Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat