Jak tvůrce Posledního z Jediů reaguje na kritiku filmu

Co na ni Rian Johnson říká?

Nejnovější filmová trilogie Star Wars byla přijata rozporuplně a to platí i pro osmou epizodu nazvanou Star Wars: Poslední z Jediů (2017), kterou režíroval Rian Johnson. Já patřím do skupiny, které se film líbil, protože nesázel na jistotu a zkusil to trochu jinak, ovšem někteří diváci projekt považovali za "kacířský" odklon od Hvězdných válek a jak už je nedobrým zvykem, kromě obhajitelné kritiky podložené argumenty došlo i na osobní útoky na Riana. Není kvůli tomu frustrovaný?

"Pokud jde o to, myslím si, že miluji Hvězdné války ještě víc. To, o čem se domnívám, že mě ve skutečnosti frustruje, je to, že lidé měli dojem, že jsem z toho měl nějaký negativní zážitek nebo to, že to pro mě byla traumatizující zkušenost nebo něco podobného. Pravdou je, že to byl naprosto skvělý zážitek a to i na konci, v posledních pár letech, pokud jde o to, jak to bylo přijato."

Kritika ho prý nezlomila a je si vědom toho, že každý může mít svůj názor. A mimochodem, pokud jde o profesionální recenze, ty obvykle také chválily, takže to může režiséra uklidňovat, stejně tak jako tržby 1,33 miliardy dolarů.

Zdroj: The New Yorker, Lucasfilm (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat