Quentin Tarantino nechce dělat pro Marvel, protože není "námezdní síla". A proč dostal v Black Pantherovi 2 přednost Namor před Doctorem Doomem


Komiksové střípky.

Marvel rád najímá jak poměrně nezkušené režiséry, tak dlouholeté matadory. Mezi ty bezesporu patří i Quentin Tarantino, ovšem ten by zřejmě nabídku režírovat některou z marvelovek odmítl. Nechal se totiž slyšet:

"Musíte být námezdní silou, abyste natáčel podobné věci. A já nejsem námezdní silou. Nehledám práci."

Je faktem, že Tarantino si dělá co chce a jak chce a obvykle za svých podmínek a byť Marvel často nechává svým filmařům poměrně volnou ruku, Quentin nechce "dělat pro někoho", ale chce být samostatný (byť samozřejmě i tak potřebuje v případě svých filmů podporu ze strany nějakého studia a investorů). A byť by byl jistě marvelovka od Tarantina vypadala zajímavě, asi by do Marvelovského filmového universa příliš nepasovala. 

Teď trošku jiné téma, spekulovalo se o tom, že se ve filmu Black Panther: Wakanda nechť žije (premiéra 10. 11. 2022) objeví Doctor Doom, ale nakonec k tomu nedojde a režisér/spoluscenárista Ryan Coogler vysvětlil proč:

"... myslím si, že je to v komiksech neuvěřitelná postava. Víte, je jedna z těch velkých. A na rozdíl od Namora, bylo tu několik filmových verzí. Takže si myslím, že to, co mě nadchnulo na Namorovi nejvíce, bylo to, že zatím [v hrané podobě] představen nebyl."

Namor tak dostal šanci, protože Doom už ji měl. A je to asi dobře a bude lepší, pokud Dooma uvidíme v jiných projektech (nicméně se mluví o tom, že v plánovém filmu Fantastická čtyřka bude mít jen cameo, nebude ústřední padouch).

Zdroj: Los Angeles Times, CB, Dimension Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat