Werewolf by Night: Tvůrce promluvil o mocném předmětu z marvelovského speciálu. Ten mimochodem nemusel být černobílý. A všimli jste si odkazu na Thora?

 


Premiéra prvního speciálu je za námi. POZOR, MÍRNÉ SPOILERY!!!

Jako dárek k Halloweenu nabídla streamovací služba Disney+ marvelovský speciál Werewolf by Night/Vlkodlak: Noční lovec a ten se rozhodně povedl. Je jiný, je zábavný a na marvelovské poměry poměrně brutální. 

Pokud jde o příběh, ten se točil kolem mocného předmětu známého jako Bloodstone (případně Bloodgem), který má několik různých schopností, například propůjčuje svému nositeli (pokud nejde o monstrum, které naopak oslabuje) větší sílu, odolnost, lepší reflexy a dlouhověkost. A právě o tomhle artefaktu promluvil výkonný producent Brian Gay:

"Jednou věcí jsou jeho nadpřirozené schopnosti, že? Pokud jde Kameny nekonečna, ty měly specifický styl a určitý druh schopností. Jestliže jde o Bloodstone, inspirovali jsme se u komiksového lore a v podstatě má speciální schopnost kontrolovat nadpřirozené bytosti. To je důvod, proč je důležitý pro lovce netvorů, tím chci říct, že je to nejdrsnější zbraň ze všech, že? Můžete porazit nespočet mořských pan a upírů a tak dál. A existuje pouze jeden, což je důvod, proč je tak důležitý."

Schválně, jestli ho budeme vídat dál, ale s ohledem na to, jak speciál skončil se to rozhodně dá očekávat.

Mimochodem, jednou z unikátních věcí na Werewolf by Night je to, že je drtivou většinu času černobílý, ale byť kreativní šéf Marvelu Kevin Feige nechal tvůrcům relativně volnou ruku, tohle byla jedna z věcí, u kterých si prý nebyl jistý, jestli je dobrou volbou. Podle tvůrce speciálu Michaela Giacchino odsouhlasil černobílý styl až ve chvíli, kdy vznikl přibližně třetí sestřih. A ještě, že tak, nebarevné pojetí speciálu sluší. 

Není asi překvapením, že ten obsahuje různé odkazy na jiné marvelovské projekty a jeden z nich vám možná unikl. V budově, kde se sešli lovci monster byla hromada nástěnných maleb a na jedné byl k vidění Gorr (Christian Bale), tedy padouch z Thor: Láska jako hrom (2022). Ovšem, tahle podoba více odkazovala na jeho komiksovou vizáž. 

Zdroj: Marvel Studios/Disney+

Zdroj: The Direct, Variety, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat