Sandman: Jak si vede komiksový seriál na Netflixu? Skvěle


 Boduje. 

Komiks Sandman čekal na adaptaci dlouho. Několikrát se o to různí tvůrci a studia snažili, ale nevyšlo to. Ale nakonec se toho ujal Netflix, přizval tvůrce komiksu Neila Gaimana a 5. 8. 2022 měla premiéru první řada seriálové verze. 

Ta se dočkala pozitivních recenzí jak od novinářů, tak od diváků. Samozřejmě došlo na klasické brblání o LGBTQ+ motivech (předpokládám, ale že především ze strany těch, kteří komiks neznají, protože i v něm je výrazný nádech LGBTQ+), ale obecně se první řada líbila. 

Ovšem, pro komerční společnost jsou sice kladné názory fajn, ovšem více jí záleží na tom, jak sledovaný projekt je a i v tomto ohledu Sandman boduje. 

V prvních sedmi dnech od uvedení se vyšvihl na první místo nejsledovanějších seriálů hned v 89 zemích, což je velký úspěch pro projekt inspirovaný výtečnou předlohou, která ale není tak proslulá jako některé jiné komiksové značky.

Je na místě zmínit, že druhá řada zatím schválena nebyla, ale dá se tušit, že s ohledem na popularitu je to pravděpodobné, byť jde o drahou podívanou (údajně cca 15 milionů dolarů za epizodu). Ovšem, společnost musí investovat do kvalitních projektů, už nějakou dobu má výraznou konkurenci.

Zdroj: Forbes, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat