Puritáni znovu v akci, další organizace kritizuje Disney za to, že nabízí mládeži nepřístupné komiksovky

 


A je to tady zase. 

Někdy to vypadá, že se Spojené státy americké, někdy přezdívané jako "země neomezených možností" vrací hluboko do minulosti a puritáni jsou hlasitější a hlasitější. O tom ví své i společnost Disney, která se dočkala kritiky například za to, že na své streamovací službě Disney+ nabízí i podívané, které nejsou vhodné pro děti.

A je to tu znovu, tentokrát peskuje rodičovská organizace Parents Television and Media Council, které se vůbec nelíbí, že na Disney+ přibyly filmy jako oba díly Deadpoola nebo Logan (2017). Ty mají přístupnost R (nevhodné do 17 let bez dohledu dospělé osoby). 

Prezident Parents Television and Media Council Tim Winter poznamenal, že to podobný obsah narušuje důvěru rodin a dodal:

"Jednoho dne a nebude to ve vzdálené budoucnosti, budou ekonomické školy poukazovat na tento nepříjemný korporátní obrat a to, až budou analyzovat, co se stalo kdysi skvělé společnosti Walt Disney Company. A mezitím bude Hollywood nadále nabízet rodinám velmi malé množství služeb."

Aby to bylo férové, je nutné upozornit na to, že v roce 2019 Disney prohlásil, že na své streamovací službě nebude nabízet mládeži nepřístupné filmy. Na druhou stranu, je jich minimum a není to poprvé, co nějaké firma změnila taktiku. Kromě toho, možná to konzervativní diváky překvapí, ale existuje něco jako rodičovský zámek a nikdo nikoho nenutí, aby sledoval krvavé projekty.

Zdroj: Parents Television and Media Council, Fox/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat