Na Marvel míří další kritika, údajně se chová hrozně ke specialistům na trikové efekty

 


Z toho Marvel asi nebude mít radost. 

Už delší dobu se řeší to, že Marvel se zrovna nepřetrhne s tím, aby platil autorům komiksů slušné částky, když použije jejich postavy ve svých filmech a seriálech. A aby toho nebylo málo, aktuálně míří kritika na dceřinou společnost Marvelu, tedy Marvelu Studios za to, že její chování ke specialistům na digitální triky není zrovna příjemné. 

Skupina expertů na speciální efekty se rozhodla ozvat s tím, že se jeden z nich vyjádřil pro server Vulture a nemá zrovna slova chvály:

"Platí velmi málo a požadují přesčasy, netuší, co chtějí, neustále požadují úpravy na poslední chvíli a umístí na blacklist každého, kdo jim nevyhoví. Chodí to nějak takto, 'Můžete zkusit tohle? A co zkusit tohle?' Žádají změnu celého prostředí a to ve velmi pozdní fázi filmu. Měl jsem vedle sebe spolupracovníka, který se zhroutil a rozbrečel. Telefonoval jsem s lidmi, kteří měli panické záchvaty."

Není asi překvapením, že práce na marvelovkách není snadná s ohledem na to, že jsou prošpikovány stovkami a stovkami trikových efektů a není nic špatného, pokud společnost požaduje určitou kvalitu a má určité požadavky, ale samozřejmě je tu tenká hranice mezi tím, co je ještě v pořádku a co už je nepřiměřený nátlak na zaměstnance. 

Samozřejmě my nevíme, jaká je pravda, zatím se objevilo vyjádření jen specialistů na trikové efekty, Marvel své vyjádření aktuálně nezveřejnil. 

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat