Vyhrožování, manipulace a boti, drsné detaily o vzniku Justice League Zacka Snydera


 Podle nového článku byla situace velmi... zběsilá. 

Většina z nás asi žila v domnění, že vznik Justice League Zacka Snydera (2021) vypadal zhruba následovně. Zack Snyder se vzdal režie Justice League (2017) kvůli rodinným záležitostem, na jeho křeslo usedlo Joss Whedon, ale vznikl nepříliš povedený projekt a tak fandové na sociálních sítích spustili kampaň, kdy volali po sestřihu od Snydera. Warner Bros. je nakonec vyslyšelo, investovalo cca 60 milionů dolarů a vznikla Justice League Zacka Snydera. 

Situace je ale o něco komplikovanější a divočejší. Tedy, alespoň podle článku Rolling Stones, který poukázal na několik překvapivých detailů a zdá se, že se Snyder nebál ušpinit ruce, aby dostal, co chtěl. 

Například tvrdě žádal, aby jako producenti v případě jeho Justice League nebyli uvedeni vysoce postavení pracovníci z Warner Bros. a DC Films Geoff Johns a Jon Berg a upozornil, že pokud mu nebude vyhověno, tuhle dvojici "zničí" na sociálních sítích. 

Ostatně, byly to právě sociální sítě, na kterých vznikla kampaň na podporu vzniku jeho sestřihu. Ovšem, byť tu byl předpoklad, že jde o samovolnou akci ze strany fandů, která se stala přirozeně virální, podle dostupných informací bylo přibližně 13 % účtů podporujících Snyderův sestřih falešných, což je výrazně víc než je průměr v případě podobných akcí (ten činí 3 až 5 %). 

To, že vše nebylo úplně standardní bylo jasné i z toho, že vyhrál Snyder několik fanouškovských cen, kdy se ale minimálně v případě jedné ukázalo, že to bylo i díky zapojení internetových botů. 

A zdá se, že Zack jen tiše nepřihlížel tomu, jak fandové odvádějí všechnu práci, měl si prý najmout společnost, která podpořila to, aby se lidé více angažovali na sociálních sítích v případě jeho filmů. 

Další zajímavostí je, že si měl Snyder odnést pevné disky s nepoužitými záběry z Justice League. Warner Bros. ho požádalo, aby je vrátil, ale on odmítl, společnost to nicméně nechala být, protože se v dané době nepočítalo s tím, že vznikne režisérský sestřih. 

Na Warner Bros. se následně začaly valit problémy právě díky Snyderově oblibě. Například film Godzilla vs. Kong (2021) čelil review-bombingu ze strany Snyderových fandů. Režisér Adam Wingard údajně Snydera oslovil, aby požádal své fandy, aby s tím přestali, ale Zack odmítl cokoliv udělat s tím, že nad fanoušky nemá kontrolu. 

Další nepříjemností pro DC Films a Warner Bros. bylo, když představitel Cyborga Ray Fisher obvinil některé pracovníky těchto společností, že přihlíželi toxickému pracovnímu prostředí. A podle některých zdrojů Fisher spolupracoval se Snyderem. Tím není řečeno to, že by se na place nedělo nic nevhodného, ale zdá se, že oba pánové spojili síly, aby firmám zatopili. 

V článku Rolling Stone se vyjádřil i Snyder, který poznamenal:

"Pro mě jako umělce bylo naplňují konečně být svědkem zhmotnění mé vize poté, co jsem čelil tak náročným časům v mém životě a mám radost, že [má vize] byla přijata tak dobře. Jsem vděčným fanouškovské komunitě a Warner Bros. za to, že umožnily její vznik. Lpět na negativitě a pomluvách nikomu neprospěje. Pokud je tohle skutečně vyvážený článek, doufám, že dostane prostor všechno dobré, co pramení z fanouškovství."

Samozřejmě málokdo ví, kde přesně je pravda, ale pokud je něco jasné, je to, že vznik Snyderovy Justice League byl komplikovanější a propletenější, než se původně zdálo.

Zdroj: DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat