Ms. Marvel: Věděli jsme, že fandové budou kvůli schopnostem hlavní hrdinky naštvaní, přiznala tvůrkyně

 


Tušili, že to vyvolá poprask. POZOR, MÍRNÉ SPOILERY!!!

Seriál Ms. Marvel se dočkal velmi pozitivních recenzí, ale samozřejmě se nevyhnul ani kritice. Asi ta nejvýraznější se týká schopností hlavní hrdinky (Iman Vellani). Zatímco v komiksu jde o takzvaného Inhumana a díky tomu má talent měnit tvar svého těla, v seriálové verze má náramek, který jí umožňuje vytvářet různé objekty z energie.

SOUVISEJÍCÍ: SLEDOVANOST MS. MARVEL NENÍ REKORDNÍ, ALE RECENZE ANO

Později bylo v seriálu odhaleno to, že náramek má původ v jiné dimenzi, ale ani tohle vysvětlení se některým nelíbilo bez ohledu na to, že Inhumans ještě nejsou v Marvelovském filmovém universu (MCU) dostatečně etablovaní (víme, jak dopadl seriál Inhumans) a bylo by komplikované vysvětlit jejich existenci v šestidílné sérii.

Nicméně, pokud jde o tvůrce, ti věděli, že někteří lidé nebudou zrovna nadšení z původu schopností Ms. Marvel. Spolutvůrkyně seriálu Sana Amanat poznamenala:

"K Marvelu jsme se přidala před dvěma a půl lety. Přišla jsem k tomuto projektu, abych dohlížela především na produkci a pracovala se scenáristy, které daly dohromady Bisha (Bisha K. Ali, hlavní scenáristka a spolutvůrkyně, pozn. redakce) a její tým. Snažili se vytvořit příběh s odlišnou mytologií, který by byl propojen s většími příběhy z MCU, ale současně částečně propojen s muslimskou a asijskou mytologií. Mou první myšlenkou, když jsem se k tomu přidala, bylo, 'Dobře, lidé budou hodně naštvaní, protože jsme změnili její schopnosti."

Přiznávám se, že jsem k seriálu přistupoval s určitými předsudky, čekal jsem, že to bude velmi dětinská podívaná, ale nakonec se u něj bavím více, než jsem čekal. A to bez ohledu na to, došlo ke změně schopností hlavní hrdinky. Jak jste na to vy? Baví vás Ms. Marvel?

Zdroj: EW, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat