Ms. Marvel: Co říká představitelka hlavní hrdinky na vlnu negativních recenzí

 


I Ms. Marvel čelí review-bombingu.

V posledních letech se stává zvykem (a ne dobrým), že někteří lidé svou frustraci s určitým prvkem filmu, seriálu, videohry atd. dávají najevo skrze takzvaný review-bombing. 

SOUVISEJÍCÍ: MS. MARVEL JE NEJMÉNĚ SLEDOVANOU, ALE NEJLÉPE HODNOCENOU MARVELOVSKOU SÉRIÍ

V podstatě se jedná o to, že není hodnocena kvalita daného projektu, ale často organizované skupiny lidí záměrně dávají přehnaně negativní hodnocení s cílem ublížit danému filmu/seriálu/hře. Důvodem bývá například nějaký politický prvek nebo sexuální orientace či etnikum některé postavy.

A příkladem je i Ms. Marvel. Ta je ze strany novinářů i "běžného" publika hodnocena dobře, ale některým lidem nevoní to, že je hlavní hrdinka muslimka s pákistánskými kořeny a snaží se dát svou nespokojenost najevo skrze extrémně negativní hodnocení. 

Co na to říká Iman Vellani, představitelka hlavní role, která je podle novinářů jedním z největších kladů seriálu? Jak to zvládá s ohledem na to, že jde o její první velkou roli a je velkou milovníci Marvelu? 

"Nejsem na sociálních médiích. Nicméně o některých věcech se dozvídám od mé maminky. Je to upřímně k smíchu a myslím si, že změna je pro mnohé lidí děsivá. A seriál o šestnáctileté dívce, která je Pákistánka a muslimka a superhrdinka, to je pro některé lidi děsivé. Domnívám se, že je to jako strhnout náplast a doufám, že si ji lidé zamilují. Tenhle seriál je pro marvelovské fandy. Pokud jste pravý marvelovský fanda, pokud se někteří z lidí, kteří se podílí na review-bombingu považují za mavelovské fandy, pak je to i pro ně. Chtěli jsme, aby Ms. Marvel byla dárkem pro marvelovské fandy. Takže ne, nevěnuji [těm, kteří se podílejí na review-bombingu] pozornost."

Aktuálně patří Ms. Marvel k nejlépe hodnoceným marvelovským projektům a byť se objevují výtky (například týkající se původu schopností hlavní hrdinky), objektivně řečeno jde o zábavnou podívanou a není fér ji dávat zabrat z velmi sporných důvodů. 

Závěrečná šestá epizoda první řady měla premiéru 13. 7. 2022.

Zdroj: NME, Disney+/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat