Kuvajt zakázal promítání Thora 4, protože je v něm gay. A fotky hlavní hrdinky komiksovky Madame Web

 


Komiksové střípky.

Asi netřeba obšírněji rozebírat, že některé země, typicky Čína a státy se silným příklonem k muslimské víře, nejsou fandy zobrazování homosexuality. Je tam tak běžnou praxí to, že jsou zakazovány projekty, ve kterých jsou byť jen náznaky existence LGBTQ+ komunity.

SOUVISEJÍCÍ: NĚKTERÉ BUDOUCÍ MARVELOVKY NEBUDOU PROVÁZÁNY SE ZBYTKEM UNIVERSA

A není řeč jen o explicitních momentech, stačí zmínka o tom, že má postava dvě maminky nebo je ukázáno, že má postava partnera stejného pohlaví. 

Jak asi víte, lehké gay motivy jsou i v Thor: Láska jako hrom (2022) a to vedlo k tomu, že byl film zakázán v Kuvajtu, Egyptě nebo Saudské Arábii a není jasné, jak to bude v Malajsii. 

Bohužel to není poprvé a asi ani naposledy, co k tomu došlo bez ohledu na to, že homosexuální motivy nemusejí být v daném filmu výrazné. 

Není to jen obyčejný kabát

Trochu překvapivě bylo oznámeno, že vlastní sólovku dostane Madame Web (premiéra 6. 7. 2023), což je v komiksu jasnovidka a telepatka, která často pomáhá Spider-Manovi. Jde o důležitou postavu, ale je více méně vedlejší. 

Filmová verze se zaměří na mladší verzi Madame Web a ztvární ji Dakota Johnson. Konkrétně půjde o Julii Carpenter, což druhá Spider-Woman, které před svou smrtí předala schopnosti první Madame Web Cassandra Webb. 

Nově se objevily snímky z natáčení a je na nich Dakota v červeném kabátu, což na první pohled nevypadá zajímavě, ale právě červený kabát je typickým kostýmem, který v komiksu druhá Madame Web nosí. 

Zdroj: Identity Magazine, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat