Kina jsou k*revsky drahá, tvůrci Avengers nejsou zastánci toho, abyste dávali přednost kinům před streamováním


 Bratři Russoové si nemyslí, že jsou kina "posvátným místem". 

Pandemie covid-19 svým způsobem popohnala to, co se zdálo být nevyhnutelným, tedy změnu strategie filmových studií o tom, jak vyslat mezi diváky své projekty. Streamovací platformy jsou výraznějšími a výraznějšími hráči a některé společnosti se dokonce rozhodly, že během pandemie budou mít jejich projekty premiéry právě na streamovacích službách. 

Nicméně, zatím se nestalo zvykem to, že filmy startují ve stejnou dobou na stříbrném plátně i na streamovacích platformám a není málo vysoce postavených osobností ve filmové branži, kterým podobný přístup nevoní a tvrdě bojují za to, aby dál dostávala přednost kina. Ale mezi ně očividně nepatří režiséři několika nejúspěšnějších marvelovek bratři Russoové:

"Autorské filmařině je aktuálně 50 let. Odstartovala v sedmdesátých letech. My jsme na tom vyrostli. Byli jsme děti, bylo to pro nás velmi důležité. Ale jsme si také vědomi toho, že svět potřebuje změny a čím více se tomu snažíme zabránit, tím více chaosu vytváříme. Nikdo by neměl odmítat nápady následující generace. Jsme v krizi, protože spolu všichni bojují. Je to pro mě smutné sledovat, jako pro někoho, kdo vyrostl s láskou k filmu. A je také nutné si uvědomit, že je elitářské mít možnost jít do kina. Je to kurevsky drahé. Takže ona myšlenka - na které tak visíme - že je kino posvátným místem, je kravina... To, co je hodnotou digitální distribuce, kromě toho, že napomáhá rozmanitosti, je, že lidé mohou sdílet účty, mohou mít přístup ke čtyřiceti příběhů za cenu jednoho. Ale vést jakýsi kulturní spor o tom, zda to má či nemá nějakou hodnotu, to je podle nás šílené," poznamenal Joe Russo

Z ekonomického hlediska je pro filmové společnosti výhodnější, pokud lidé vyráží do kin, cena jedné vstupenky se v některých případech blíží měsíčnímu předplatnému streamovací služby, ale jak naznačili Russoové, pokrok nezastavíš a filmová studia by se tomu měla přizpůsobit, ne to zkoušet zvrátit.

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fototografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Kašlu na streamovací služby, do kina budu chodit dokud budou existovat. Až zaniknou, postavím si vlastní

    OdpovědětVymazat