Ms. Marvel: Režisér se vyjádřil k tomu, zda by mohla být hlavní hrdinka Inhumanem


 První řada skončila s otazníkem. POZOR, SPOILERY!!!

První řada seriálu Ms. Marvel se dočkala extrémně pozitivních recenzí od novinářů. U diváků byla situace trochu jiná, někteří se pustili do kritiky seriálu už jen proto, že jim nevoní původ a víra hlavní hrdinky, což je hodně smutný důvod, proč ztrhat nějaký projekt, ale jiní měli pochopitelnější důvod k tomu, proč nebyli ze seriálu nadšení. 

Šlo o origin schopností Kamaly Khan/Ms. Marvel (Iman Vellani). Zatímco v komiksu jde o členku národa Inhumans, v seriálu je částečně džinem a její schopnosti se aktivovaly díky náramku. Ovšem, v závěru první řady bylo naznačeno, že má Kamala přece jen odlišnou genetiku a s ohledem na to, že byla použita hudba z animovaného seriálu X-Men z devadesátých let šlo o očividný odkaz na mutanty.

Pochopitelně tak existuje přesvědčení, že je hlavní hrdinka jedním z nich. Jasné odpovědi jsme se nedočkali, ale někteří lidé nemohou překousnout to, že tím pádem zřejmě není Kamala Inhumanem. K tomu se vyjádřil jeden z tvůrců seriálu Adil El Arbi:

"No, víte, věc se má tak, že nyní s ohledem na Multivesmír je vše možné. Existuje velké množství paralelních světů a časových linií... a možná i svět, kde je Kamala Khan Inhumanem, a ve kterém má stejné schopnosti jako v komiksu a my o tom zatím nevíme. To je to jediné, co můžeme fandům vzkázat, ale chci tím říct, že možnosti jsou neomezené. Tak bych to řekl."

Inhumans ani mutanti zatím nejsou v Marvelovském filmovém universu etablovaní. Byly tu určité pokusy o to se jim věnovat, ale buď nevyšly nebo je Marvel ignoruje (Agents of S.H.I.E.L.D. jsou toho nemilým příkladem), ale samozřejmě není těžké odhadovat, že se to v budoucnu změní a stejně tak se dá tušit, že v tom sehraje roli Ms. Marvel. Ale zatím není jasné jakou. Jasné je jen to, že se tahle postava vrátí ve filmu The Marvels (premiéra 27. 7. 2023)

Zdroj: The Direct, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat