Thor: Láska jako hrom - Gorr není klasickým padouchem, tvrdí Chris Hemsworth


 Je komplexní postavou. 

Ve filmu Thor: Láska jako hrom (premiéra 7. 7. 2022) bude ústředním padouchem Gorr the God Butcher, kterého ztvární Christian Bale. A podle představitele Thora Chrise Hemswortha nemáme očekávat "klasického záporáka". Gorr bude něčím víc:

SOUVISEJÍCÍ: ČTVRTÝ THOR CHCE ZAUJMOUT, PŘEKVAPIT A ZMÁST

"Gorrův příběh zahrnuje to, že se k němu špatně zachovali bohové a velká část jeho motivace vychází z toho, že se chce pomstít. Opravdu jsme chtěli prozkoumat myšlenku náboženství, víry a toho, co znamená věřit ve vyšší moc. A protože je Thor v podstatě bůh, tak to, co to pro něj znamená reprezentovat bohy. [Gorr] není klasický padouch. Je opravdu komplexní. To, co dělá není černobílé. Má skutečnou motivaci, což z něj dělá nejzajímavější druh záporáka. Nemusíte souhlasit s tím, jak to řeší, ale chápete, proč došlo ke zlomu a proč se vydal na tuhle cestu. Je to pro Thora opravdu výzva, protože otázky, které plynou z Gorra v sobě mají určitou pravdu, ale nemůže nechat Gorra, aby zničil vesmír. Díky tomu se domnívám, že je tu lepší dynamika a ne klasické dobro vs zlo, což už jsme v minulosti viděli."

V komiksu Gorr přišel o své milované přestal věřit, že bohové existují, když ale zjistil, že jsou a nepomohli jeho blízkým, rozhodl se, že bohy vyhladí a docela úspěšně se mu to dařilo. Ostatně, málem zabil i samotného Thora. 

Jak to tak vypadá, film se bude držet komiksové předlohy, pokud jde o motivaci Gorra a je dobře vědět, že nebude prezentován jako standardní zloduch, ale bude mít určitou hloubku. 

Zdroj: The Direct, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat