Šílený důvod, proč nebyl třetí Spider-Man k vidění v Číně. Druhý Strange tam byl oficiálně zakázán. A kolik bude mít film potitulkových scén

Komiksové střípky.

S ohledem na to, že v Číně nevládne zrovna demokratický režim a cenzoři tam rádi řádí, se plno filmů v tamějších kinech nepromítá. Například tam byl aktuálně zakázán Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022). 

SOUVISEJÍCÍ: DRUHÝ STRANGE JE DIVNÝ, PŘEKVAPIVÝ A ZÁBAVNÝ TVRDÍ PRVNÍ NÁZORY

O tom se začalo mluvit už před pár dny, kdy si někteří obyvatelé Číny stěžovali na to, že se v jedné scéně mihne novinový stánek s tituly vydavatelství The Epoch Times, které často vystupuje proti vládnoucí komunistické straně Číny. Odhadovalo se tak, že i těchto pár vteřin záběrů povede k zakázání filmu a došlo k tomu. Potvrdil to novinář Oliver Chen.

Je to pro tvůrci samozřejmě nepříjemné, čínský trh je velmi důležitý, ale není to poprvé, co se něco takového stalo. V čínských kinech nebyl k vidění ani Spider-Man: Bez domova (2021) a to také z velmi svérázného důvodu. 

Nejdříve cenzoři žádali, aby z filmu zmizely všechny záběry Sochy svobody a pokud jste třetího Spider-Mana viděli, jistě potvrdíte, že by to nebylo možné. Následně Čína zmírnila své požadavky a žádala, aby Socha svobody nebyla v daných záběrech tak výrazná, ale to šéfové Sony také odmítli, byť o tom proběhla diskuse (kterou ovlivnilo i to, že cenzoři nepřislíbili, že film bude promítán, pokud budou změny provedeny). I bez čínského trhu se ovšem filmu podařilo utržit cca 1,9 miliardy dolarů celosvětově. 

Mimochodem, jistě víte, že potitulkovou scénou ve třetím Spider-Manovi byl trailer na druhého Doctora Strange a možná vás zajímá, kolik potitulkových scén bude Strange obsahovat. Budou dvě, což potvrdili ti, kteří film viděli během předpremiéry. 

Co v nich je ale neprozradíme, ostatně i sám Marvel dočasně zablokoval komentáře na svých sociálních sítích, aby předcházel šíření spoilerů. 

Zdroj: Puck, CB, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat