Doctor Strange 2: Šokující, šílený, divný a hlavně zábavný, první názory na film jsou venku. A kolik by mohl film vydělat během premiéry


Marvel má zaděláno na další hit.

Už 5. 5. 2022 si budeme moci užít film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a asi nikdo nemá pochyb o tom, že půjde o jeden z nejunikátnějších projektů z Marvelovského filmového universa. To je ale trochu riskantní, protože existovala možnost, že by pořádná porce bizarnosti mohla být pro spoustu diváků nepřijatelná. Ovšem, soudě podle prvních názorů profesionálních novinářů platí to první. 

SOUVISEJÍCÍ: TO, ABY BYL DRUHÝ STRANGE HOROROVÝ CHTĚL ŠÉF MARVELU

Pokud jde o upozornění tvůrců, že půjde o první hororovou podívanou, tak nelhali, opravdu se jedná o marvelovku, která se nejvíce blíží hororu. S přístupností PG-13 to samozřejmě nemohli tvůrci přehánět s brutalitou, ale nic jim nebránilo v tom vsadit na intenzivní a mrazivou atmosféru, což jim vyšlo (hodně tomu pomáhá i hudba Dannyho Elfmana). Ovšem, režisérem je Sam Raimi, který umí kombinovat hororové prvky s absurditou a černým humorem a nepřekvapivě na to vsadil i tentokrát a funguje to. 

Často zaznívají slova jako "podivné" a "bizarní", ale v dobrém slova smyslu, novinářům se líbí, že filmaři zkouší něco jiného a jde prý o něco, co Marvelovské filmové universum potřebovalo. Druhý Strange testuje limity, nikdy prý nedává pryč nohu z plynu a každá další scéna je víc šokující než ta předchozí. Dokonce prý dojde i na některé nechutné momenty. 

Hodně chvály míří směrem k obsazení, bodují prý hlavně Elizabeth Olsen jako Scarlet Witch a také nováček Xochitl Gomez jako America Chavez. A samozřejmě Benedict Cumberbatch v hlavní roli odvádí očekávatelně skvělý výkon. 

Co je zajímavé, tak bez ohledu na to, že se děj točí kolem Multivesmíru, nepůsobí zmateně a překombinovaně, ale je vcelku dobře srozumitelný. 

Jestliže se budeme bavit o tom, co se úplně nepovedlo, tak triky vždy nejsou ideální, ale jinak nezaznívají žádné větší výtky.

Vypadá to tedy nadějně a asi se shodneme na tom, že film je velmi očekávaný. Což naznačují i odhady tržeb. Očekává se částka mezi 150 až 200 miliony za první víkend (od čtvrtka do neděle), což je rozhodně více než slušné.

Zdroj: TheDirect, Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat