Doctor Strange 2: Ve filmu je planeta z Hvězdných válek, myslí si fandové. A Kevin Feige chtěl, aby šlo o první hororovou marvelovku


 Premiéra se odehraje za pár dnů. 

Už 5. 5. 2022 bude mít premiéru film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. A jak je z názvu patrné Multivesmír sehraje důležitou roli a podíváme se tak na různá místa. Někteří fandové dokonce věří, že k vidění bude planeta, kterou známe z universa Hvězdných válek. 

Mustafar (zdroj: Lucasfilm)

V upoutávkách na druhého Strange je totiž planeta, která je plná kamení a lávy a někteří lidé věří, že jde o Mustafar, který známe ze Star Wars (utkali se na něm Obi-Wan Kenobi a Anakin Skywalker). 

Je pravda, že Lusasfilm, pod který spadají Hvězdné války a samozřejmě i Marvel jsou součástí společnosti Disney, tím pádem je něco takového teoreticky možné, ale tvůrci zatím nic takového nepotvrdili, takže se aktuálně jedná o zbožné přání (které se ale může vyplnit).

První marvelovský horor

Zmíněný druhý Doctor Strange vznikl v režii Sama Raimiho, který ví jednu či dvě věci o hororu a bylo avizováno, že právě tahle marvelovka bude mít výrazné hororové prvky. To potvrdil i Raimi, který prozradil, že to bylo přání kreativního prezidenta Marvelu Kevina Feigeho:

"To je opravdu to, co chtěli Marvel a Kevin Feige udělat, chtěli, aby [Doctor Strange] v mnohovesmíru šílenství byl první hororovým filmem od Marvelu, chtěli otestovat tyhle vody. Ale neměl to být zemí otřásající teror. Měl to být onen typ hororu a děsu a strašidelnosti, který najdete v komiksu Doctor Strange."

Nemůžeme očekávat extrémní brutalitu, to přístupnost PG-13 nedovolí, ale spíše intenzivní a mrazivou atmosféru, což je ale v případě hororu často lepší, než utrhané hlavy a končetiny.

Zdroj: TheDirect, CB, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat