Marvelovky reprezentují to, jaký je svět, reagoval Kevin Feige na kontroverzi kolem lesbické postavy. A co říká na úniky spoilerů


 Šéf Marvelu se rozpovídal. 

Aktuálně se ve spojitosti s filmem Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022) řeší to, že film nebude promítán v některých zemích, kde je homosexualita trestná nebo vnímána jako nepřijatelná. Důvodem je to, že je jedna z nových postav America Chavez (Xochitl Gomez) je lesbické orientace a ve filmu zmíní, že má dvě maminky (scéna má mít údajně dvanáct minut). 

SOUVISEJÍCÍ: PŘEDSTAVITELKA SCARLET WITCH BY RÁDA PRONESLA NEBLAZE PROSLULOU VĚTU Z KOMIKSŮ

Disney měl být požádán cenzory ze Saudské Arábie, aby scénu vystřihl, ale odmítl. A teď se k tématu vyjádřil i kreativní prezident Marvelu Kevin Feige:

"Jak vždy říkám, je důležité, aby tyhle filmy reprezentovaly svět takový jaký je a svět za vašimi okny... Tohle je součástí Americy [Chavez] v komiksech. My je [komiksy] vždy chceme adaptovat tak, aby byly co nejblíže předloze... Jak řekla Xochitl, [America Chavez] je čtrnáctileté dívka, která se snaží naučit žít s traumatickou součástí jejího života, což není problematika LGBTQ, ale skutečnost, že byla mnohokrát vržena napříč Multivesmírem..."

Kevin se také vyjádřil ke spoilerům. Těm se Marvel snaží vyhýbat, ale v dnešní době je extrémně náročné utajit detaily o příběhu:

"Nepříjemnou pravdou je, že vše [neudržíte pod pokličkou] a tím pádem se musíte ujistit, že zážitek bude fungovat bez ohledu na to, co se dozvíte předem a co ne. Děláme tak dobrou práci, jak jsme jen schopni. Myslím, že spousta lidí se dostane k informacím, ale dál je nešíří. Někdo něco ukradne, ale nešíří to, protože by to potencionálně zkazilo zážitek. Ale [Spider-Man:] Bez domova nám ukázal, že zážitek [kvůli spoilerům] není horší. Takže dál děláme to nejlepší, co zvládneme a nejdůležitější věcí je nabídnout film nebo seriál, který funguje bez ohledu na to, co víte předem."

Spoilerů se prostě zbavit nelze a je dobře, že to šéf Marvelu ví a snaží se s tím pracovat.

Zdroj: Tania Lamb, TheDirect, Marvel Studios (úvodní film)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat