Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Co byla zač tajemná postava z potitulkové scény


 O koho vlastně šlo? POZOR, SPOILERY!!!

Jak je u marvelovek zvykem, i v Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) byly potitulkové scény. Zatímco ta druhá sázela spíše na humor, ta první nabídla velký příslib do budoucnosti. Objevila se v ní tajemná žena, která nabídla Doctoru Strangeovi (Benedict Cumberbatch) pomoc s problémem v podobě kolize dvou světů. 

SOUVISEJÍCÍ: BRUTÁLNÍ, HOROROVÝ A UJETÝ, TAKOVÝ JE DRUHÝ DOCTOR STRANGE

Danou postavu ztvárnila Charlize Theron a pokud poctivě sledujete spekulace a dohady týkající se marvelovek, tak jste možná četli i tu, že Theron začne v Marvelovském filmovém universu ztvárňovat Cleu. 

Potvrdilo se to. Což je paráda, protože zaprvé je Charlize skvělá herečka a bude výtečným přírůstkem do marvelovské rodiny a zadruhé je Clea extrémně důležitou postavou v případě příběhů Doctora Strange. Bez přehánění je jeho osudovou ženou.

Clea (zdroj: Marvel Comics)

V komiksu se jedná o dceru Umar, což je sestra padoucha, se kterým měl Strange co dočinění v prvním filmu. Ano, Dormammua. Otcem Cley je pak princ Orini, což byl jeden z nejoddanějších následovníků Dormammua. 

Matka Cley se pokusila porazit svého bratra, ale nepodařilo se jí to a byla vyhnána do jiné dimenze. Clea tak zůstala v péči svého otce a dlouhou dobu i ona sloužila Dormammuovi v takzvané Temné dimenzi. 

A to až do doby, kdy Prastarý jednoho dne vyslal Doctora Strange, aby zastavil Dormammuovy plány na ovládnutí Země. Cleu Strange zaujal a nakonec se snažila mu zachránit život, což vedlo k tomu, že upadla v nelibost Dormammua. 

Osud tomu chtěl, že Clea našla útočiště na Zemi, kde ale přišla o své magické schopnosti. Strange jí tak nabídl, aby se stala jeho učednicí. Clea se do něj navíc zamilovala, ale její city byly silnější než jeho. A tak, když Temná dimenze přišla o vládce, rozhodla se vrátit zpět a stanula v čele rebelie proti své matce Umar, která se snažila Temnou dimenzi ovládnout. Clea nad Umar zvítězila a ji a Oriniho vyhnala do jiné dimenze. Poté se sama stala panovnicí a nejvyšším mágem Temné dimenze. 

Kromě toho se Strangem uzavřeli neoficiální manželství (klasické nemohli s ohledem na to, že Clea pochází z jiné dimenze), ovšem to, že Clea žila v Temné dimenzi a Strange na Zemi vedlo k oslabení jejich pouta. Nakonec se rozhodli, že budou jen přátelé, ale Clea dál Strangeovi pomáhala, pokud to bylo potřeba. 

Když byl Strange zavražděn, byla to právě Clea, která se stala novým nejvyšším mágem na Zemi, poté co se mohla ještě jednou setkat se Strangem, který jí odkázal Oko Agamattovo a svůj plášť a požádal ji, aby se stala jeho nástupcem, protože pouze jí věří a přiznal, že byl blázen, když ji nechal jít.

Není jasné, jakým způsobem se bude vyvíjet příběh Cley v Marvelovském filmovém universu, ale jasné je to, že její přítomnost bude velmi důležitá, protože jde o extrémně mocnou postavu.

Zdroj: Marvel Fandom, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat