Doctor Strange 2: Tvůrce vysvětlil, proč došlo k brutálním vraždám několika postav. A kdo nesměl být ve filmu použit?


 Scenárista Michael Waldron prozradil pár zajímavostí. POZOR, SPOILERY!!!

Podle očekávání se ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) objevila mocná skupina superhrdinů Illuminati, ovšem jejich působení nemělo dlouhého trvání, Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) posedla svou variantu ze stejného vesmíru, ve kterém působili Illuminati a brutálně je povraždila.

SOUVISEJÍCÍ: OBJEVÍ SE WANDA V SERIÁLU AGATHY HARKNESS? 

To některé zaskočilo, protože tenhle tým byl k vidění jen na pár minut. A právě k tomu se vyjádřil Michael Waldron:

"Ano, to byla pecka. Je to pravděpodobně moje nejoblíbenější část filmu. Nápad na to nebyl v mém [původním] nástinu, ale když jsem psal první verzi scénáře, hádám, že jsem začal mít pocit, jak bych řekl, že film potřebuje být bez zábran. Měl jsem pocit, že jsme v bodu, kdy musím najít šílenství v Multivesmíru. Netušil jsem, jestli budu moci použít tyhle postavy. Jestli to vůbec bude možné. Ale věděl jsem, že pokud to se Samem (Sam Raimi, režisér, pozn. redakce) uděláme tímto způsobem, bude to neuvěřitelné. A tak jsem to do filmu zakomponoval."

Složení filmových Illuminátů bylo Profesor X, Reed Richards, Baron Mordo, Captain Marvel, Black Bolt a Captain Carter a podle všeho to bylo ovlivněno i filmem Black Panther: Wakanda nechť žije (premiéra 10. 11. 2022). V něm by se měl představit Namor v podání  Tenocha Huerty a v komiksu je Namor jedním z Illuminátů. Ovšem, v případě druhého Strange očividně nesměl být použit:

"Mluvili jsme o něm, protože je jedním z původních členů Illuminatů. Ale myslím, že Marvel s ním má v MCU (Marvelovské filmové universum, pozn. redakce) jiné plány. Takže se do tohoto filmu nedostal."

Představen tedy bude zřejmě až ve druhém Black Pantherovi, údajně má dojít ke sporu mezi Atlantidou, které vládne a Wakandou. To ale zatím potvrzeno nebylo. 

Zdroj: Rolling Stone, Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat