Fantastická zvířata 3: Rozhodně nejsou fantastická, ale Mads Mikkelsen je skvělý, i to říkají zahraniční recenze


Po několika odkladech se fandové konečně dočkají.

U nás už je film Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) pár dnů v kinech, ale v USA si budou muset počkat do 15. 4. 2022, ovšem už se začaly objevovat první novinářské recenze a ty nejsou asi tak pochvalné, jak by si tvůrci přáli. 

Na severu RottenTomatoes bylo v době psaní článku 83 profesionálních recenzí a 61 % z nich bylo pozitivních, průměrné hodnocení pak bylo 5,9 bodů z 10. 

Dobrou zprávou je, že režisérovi Davidu Yatesovi se povedlo (alespoň částečně) vrátit zpět magii s tím, že některé momenty jsou opravdu kouzelné a atmosféra v určitých scénách funguje. 

Chváleny jsou trikové efekty a magické souboje, obrazově se film povedl, ovšem tentokrát se zdá, že výrazně vítězí forma nad obsahem. I recenze, které vyznívají pozitivně se často zmiňují o tom, že příběhové se projekt zrovna nepovedl. 

Někteří novináři označují děj za nesmyslný, ti méně rázní za velmi těžce pochopitelný a to (nejen) pro mladší diváky, kteří můžou být z toho, co se děje na stříbrném plátně zmatení. Zdá se, že stopáž cca 143 minut je nevyužitá. Sice se ve filmu neustále něco děje, ale nedrží to pohromadě a dějové linky určitých postav jsou buď nedoladěné nebo zbytečné.

Není ale asi překvapením, že příběhově film klopýtá. Na rozdíl od Harryho Pottera, Fantastická zvířata nemají k dispozici rozsáhlou knižní předlohu, ze které by mohla čerpat. A byť se na scénáři k filmu podílela sama J. K. Rowling, očividně ani ona to nebyla schopna úplně situaci zachránit. 

Na druhou stranu, ozývají se i hlasy, že jde o zatím nejlepší film Fantastická zvířata a chválen je Mads Mikkelsen, který převzal roli Grindelwalda po Johnnym Deppovi a převádí výtečný výkon. 

Co si budeme povídat, fandové Harryho Pottera stejně asi do kina zajdou bez ohledu na recenze, ale očividně ani tento film není to, co série potřebovala, aby dál nezůstávala ve stínu svého známějšího sourozence. 

Zdroj: RottenTomatoes, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat