Doctor Strange 2: Film dostal kvůli homosexuální postavě stopku v Saudské Arábii. A dojde na děsivé okamžiky, slibuje Elizabeth Olsen



Očekávaná marvelovka dostala v téhle zemi stopku.

V netrpělivě vyhlíženém komiksovém filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022) se objeví několik nových a to včetně Americy Chavez alias Ms. Americy v podání Xochitl Gomez. A stejně jako v komiksu bude tato superhrdinka se schopností doslova prorazit otvor mezi dimenzemi lesbička. 

SOUVISEJÍCÍ: NEJVÍCE SE LIDÉ TĚŠÍ NA DVĚ MARVELOVKY

To se ale vůbec nelíbí v Saudské Arábii. Zatímco některé země s diskutabilní mírou tolerance většinou přítomnost homosexuálních motivů řeší zvýšením přístupnosti nebo vystřižením některých scén, Saudská Arábie se rozhodla film vůbec nepromítat. 

Saudská Arábie patří k zemím, kde je homosexualita stále trestná a minulosti byly zakázány i jiné filmy právě kvůli LGBTQ+ tématům, takže to nakonec nemusí být překvapením, že se to stalo i v případě téhle marvelovky s ohledem na to, že America bude zřejmě jednou z hlavních postav. Aktuálně pak bylo oznámeno, že film nebude k vidění ani v Egyptě.

Hororový nádech chybět nebude

Jak už bylo naznačováno v minulosti, film bude mít hororový nádech, což potvrzují i slova Elizabeth Olsen, která ztvárňuje Scarlet Witch:

"Sam (režisér Sam Raimi, pozn. redakce) se stal známý díky tomu, že v kině nabídl mrazivé zážitky. Vytvořil pro publikum tolik napětí, kolik jen bylo možné, buďte tak připraveni na to, že dojde na leknutí."

Uvidíme, jak bude marvelovce hororový nádech slyšet, ale podle dosavadních upoutávek to vypadá nadějně.

Zdroj: THR, IGN, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat