Tvůrce Moon Knighta si rýpl do Black Adama od DC. A v traileru bylo představeno nové monstrum

 


Něco o očekávané marvelovské sérii. 

Už 30. 3. 2022 bude mít premiéru marvelovská série Moon Knight. A právě její režisér Mohamed Diab si trochu rýpl do filmu Black Adam (premiéra 20. 10. 2022) od konkurenčního DC:

"Opravdu mě otrávilo DC, když zasadilo Black Adama do fiktivní země Středního východu jako omluvu pro to, aby neobsadilo Egypťany, když to očividně měl být Egypt. Šance na reprezentaci by neměly být promarněny... Ale není to úplná chyba s ohledem na to, že je to založeno na verzi komiksu, kde Egypt zmíněn není. Já jsem chtěl dát šanci egyptským talentům, co nejvíce to bude možné. Každá kultura by měla být zastoupena jejími lidmi, takže jsem najal herce, střihače, kostyméra, uměleckého režiséra a skladatele, kteří jsou všichni Egypťané."

Moon Knight je intenzivně propojen s egyptskou mytologií a režisér na to chtěl odkazovat. A není nadšen z toho, že tvůrci filmu Black Adam šli jinou cestou s ohledem na to, že komiksová verze Black Adama má také původ v Egyptě. Jak ale sám dodal, film se inspiruje u komiksu, který toto nezmiňuje, i tak ho ale mrzí, že egyptští tvůrci nedostali šanci se na projektu podílet.

Co se týče Moon Knighta, z trailerů je jasné, že prvky egyptských mýtů a bájí budou v seriálu velmi výrazné a to dokazuje i upoutávka nazvaná Choice. V ní totiž bylo k vidění nové monstrum, což je s největší pravděpodobností nemrtvý šakal, služebník boha Anupa (Anubis), o kterém se spekuluje jako o padouchovi v seriálu Moon Knight. To sice zatím potvrzeno nebylo, ale Moon Knighta (Oscar Isaac) pronásleduje mystický šakal a to by mohlo něco nepovědět.


Zdroj: Fifan, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat