Studio chtělo udělat z Wolverina Američana, scenárista to odmítl


 Ještě, že tak.

Pokud se budeme bavit o Wolverinovi, v komiksu se jedná o Kanaďana. A to platí i pro jeho filmovou verzi, Logan/Wolverine (Hugh Jackman) pochází z této země. Ovšem (ne, že by to bylo překvapení), když se připravoval film X-Men (2000), studio Fox přišlo s "báječným" nápadem udělat z Wolverina Američana. To ale scenárista David Hayter naštěstí striktně odmítl:

SOUVISEJÍCÍ: PATRICK STEWART ZŘEJMĚ POTVRDIL SVŮJ NÁVRAT DO ROLE PROFESORA X

"Jedním z nejhrdějších momentů, které jsem zažil během prvního filmu, bylo to, když jsem byl pozván do jedné z producentských kanceláří a řekli mi: 'Hej, je možné, aby byl Wolverine na Aljašce místo Alberty a udělali bychom z něj Američana?' Věděl jsem, že to přijde, ale byl jsem připraven. Řekl jsem jim, 'Všichni vědí, že je Wolverine z Kanady a fandové by vás zabili. Neměl jsem v dané situaci žádnou moc, ale postavil jsem se tomu a on zůstal Kanaďanem. 

David pak s humorem dodal: 

"Nenazval bych se nicméně pravým kanadským hrdinou. Nechám ostatní, aby to udělali." 

Tvůrce sice vtipkuje, ale plno lidí je jistě rádo, že Wolverine díky němu zůstal Kanaďanem. Samozřejmě je běžné, že se origin příběhy mnoha komiksových postav pro účely filmů a seriálů mění, ale zrovna tohle by asi fandové neocenili.

Kdy se vrátí Wolverine, to nevíme, ale spekuluje se o tom, že by mohl být k vidění ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022), byť by ho mohl ztvárnit někdo jiný, ne Hugh Jackman.

Zdroj: Inverse, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat