Nejoblíbenější film minulého roku? Sebevražedný oddíl se tlačí do popředí

 A zaslouženě. 

První Sebevražedný oddíl (2016) se sice netěšil příliš velké oblibě ze strany recenzentů, ale jeho tržby byly velmi dobré. Druhý Sebevražedný oddíl (2021) se naopak novinářům velmi líbil, ale tržby zůstaly za očekáváním (což ale ovlivnilo i to, že byl projekt uveden ve stejnou dobu v kinech i na streamovací službě HBO Max). 

SOUVISEJÍCÍ: TŘETÍ SPIDER-MAN SE NOMINACE NA NEJLEPŠÍ FILM NEDOČKAL

Nicméně, obecně je nový Sebevražedný oddíl z finančního hlediska hodnocen spíše jako zklamání, což je škoda, je to opravdu svérázný a originální film. Teď se ale dostal do popředí zájmu. Oficiální twitterový účet filmových cen Oscarů požádal fandy, aby společně s hashtagem #OscarsFanFavorite zmínili oblíbený film z minulého roku a projekt s nejvíce hlasy bude oznámen během slavnostního večera 27. 3. 2022.

Zatím tedy o vítězi není ještě zdaleka rozhodnuto, ale hodně často fandové zmiňují právě druhý Sebevražedný oddíl a označují ho zábavný, originální a vizuálně povedený (někteří upozorňují na to, že je ostudné, že nebyl nominován na Oscara v technických kategoriích). 

Upřímně řečeno se obávám toho, že nakonec Sebevražedný oddíl překoná jiný projekt (tipuji Spider-Man: Bez domova), ale i tak je fajn, že se filmu Jamese Gunna alespoň na chvíli dostane další dávky zasloužené pozornosti.

Zdroj: Warner Bros./HBO Max (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat