Batman: Není to obyčejný sériový vrah, promluvil režisér o padouchu Riddlerovi


 Není to jen bezduchá mašina na zabíjení. 

Ve filmu Batman (2021) bude k vidění více klasických padouchů, ale zdá se, že tím ústředním bude Riddler (Paul Dano). Ale nemusíme se bát, že by to byl nekomplexní záporák a zabiják. To rozhodně ne. Režisér Matt Reeves k němu dodal:

SOUVISEJÍCÍ: ŠOKUJÍCÍ A ÚPLNĚ JINÝ, TAKOVÝ JE PRÝ NOVÝ BATMAN

"Není jen sériový vrah. Má bezesporu politickou agendu. Má určitý teroristický aspekt. Ukazuje, co je město skutečně zač. A to, co svými zločiny dělá je, že útočí na takzvané pilíře společnosti. Cílem toho vše je, aby [Batmana] zavedl na cestu, kdy zkusí vyřešit záhadu, která odhalí nejen historii města a to, proč je zkorumpované, ale také dojde ke zlomu a stane se to překvapivě osobním. Četl jsem Mindhuntera. Díky tomu jsem se zamyslel nad vrahem Zodiacem a tím, že nosil opravdu primitivní kostým... A já na to, 'Aha, to je opravdu děsivé, idea, že lidé skutečně nosí masky a skrývají svou identitu a terorizují lidi a jak strašidelné to je.' A pak jsem se zamyslel, 'No, mohl by to být origin příběh pro Riddlera a mohl by to být origin příběh pro další postavy."

Očividně bude Batman spíše thrillerem, nežli klasickou komiksovkou, což může být skvělý nápad, ale také se to nemusí vůbec povést. Tak doufejme v první variantu.

Zdroj: Total Film, DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat