Tvůrce promluvil o seriálu Vetřelec a nebude to jen bezduchý akční horor


 Snad se Vetřelcům povede lépe na "malé obrazovce". 

Pokud jde o filmy, tak je to s Vetřelci jako na houpačce. Ale fandové by se mohli dočkat něčeho, co by jim mohlo napravit chuť. Skvělý tvůrce Noah Hawley (Legion) chystá seriálovou verzi pro FX a podle toho, co prozradil, to vypadá hodně zajímavě:

"Odehrává se to na Zemi budoucnosti. V tuhle chvíli bych to popsal jako Edison versus Westinghouse vs Tesla (vynálezci, kteří soupeřili, pokud jde o standard elektrického proudu, pozn. redakce). Někdo získá monopol na elektřinu. My ale prostě nevíme, kdo to bude.. Ve filmech máme Weyland-Yutani Corporation, která samozřejmě vyvíjí umělou inteligenci, ale jsou tu jiné společnosti, které se snaží získat na nesmrtelnost jiný úhel pohledu s pomocí kybernetických vylepšení nebo prvků transhumanismu (směr propagující použití vědeckých poznatků k fyzickému i mentálnímu vylepšení lidí, pozn. redakce)... Která technologie zvítězí? Vetřelec je fascinujícím příběhem, protože to není film o monstru, je to o tom, jak jsme uvězněni mezi prapůvodní historií a umělou inteligencí naší budoucnosti, kdy se nás obě snaží zabít. A jak řekla Sigourney Weaver ve druhém filmu, 'Nevím, který druh je horší...' I kdyby seriál byl ze 60 % nejlepším akčním hororem na světě, tak je tu stále 40 %, kde kdy se musíme ptát, 'O čem to je, co se skrývá pod povrchem?' Tematicky to musí být zajímavé. Je pokornou zkušeností pohrávat si s ikoničností tohoto světa."

Stručně řečeno nemáme očekávat jen akční horor, ale něco, co bude mít výraznou pointu a filozofický nádech. A to je jen a jen dobře, nic proti zběsilé akci, ale dát jí určitou hloubku určitě není od věci. 

Zdroj: Esquire, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat