Přivést zpět Iron Mana? Marvel to odmítá, prozradil scenárista Spider-Mana


Chris McKenna tvrdí, že Marvel to není možnost. 

Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) sice v Avengers: Endgame (2019) zemřel, ovšem v Marvelovském filmovém universu se naplno rozběhl Multivesmír, což by bez problémů dovolilo přivést zpět varianta Iron Mana. Podle scenáristy Spider-Man: Bez domova (2021) Chrise McKenna tomu ale tomu rozhodně není Marvel nakloněn:

SOUVISEJÍCÍ: JAKÉ TO BYLO REŽÍROVAT TŘI SPIDER-MANY?

"Upřímně si myslím, že v kancelářích Marvelu přes tohle nejede vlak, minimálně v našem případě. Prostě se jim nelíbilo, když byl neustále zmiňován. Samozřejmě po Endgame Tony zanechal velký stín, se kterým jsme se vypořádávali v Daleko od domova, ale myslím si, že všichni cítili, že v případě Tonyho nemůžeme stále vstupovat do stejné řeky."

O případné účasti Iron Mana v Bez domova scenárista dodal:

"Nemám dojem, že by přítomnost Tonyho něco změnila. Začali jsme si uvědomovat, že morálním kompasem - průvodcem jeho životem - je May a poprvé v životě čelil zkoušce, zda může dostát tomuto morálnímu kódu, který mu vštěpila. To je to, o čem opravdu tento příběh Petera Parkera celý je."

Tvůrci chtěli, aby mezi sebou Tony a Peter (Tom Holland) měli určité pouto, ale ne, aby to byla variace Peterova vztahu se strýčkem Benem, který už velmi dobře známe. A jak bylo řečeno, tím, kdo vštěpoval Peterovi morální zásady byla May (Marisa Tomei), což byla příjemná změna oproti předchozím verzím Spider-Mana. Iron Man ve třetím filmu by tak asi mnohé potěšil, ale pro charakterový vývoj Petera by neměla jeho přítomnost velký smysl. 

Zdroj: The Q&A with Jeff Goldsmith, Marvel Studios/Sony Entertainment (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat