Batman: Byl příliš akční a odkazoval na předchozí DC filmy, vysvětlil režisér, proč nepoužil scénář od Afflecka


 Matt Reeves se vydal jinou cestou. 

Původně měl Ben Affleck ztvárnit ve filmu Batman (premiéra 3. 3. 2022) hlavní roli, ujmout se režie a podílet se na scénáři. Nakonec se nestalo ani jedno, hlavního hrdinu si zahraje Robert Pattinson a režie se ujal Matt Reevese, který se rozhodl nepoužít scénář, na kterém Affleck pracoval. Proč?

SOUVISEJÍCÍ: TEN, KDO KRITIZUJE OBSAZENÍ ROBERTA PATTINSONA DO ROLE BATMANA, NEVIDĚL JEHO DALŠÍ FILMY

"Bylo to velmi akčně orientované. Bylo to velmi propojené s DCEU (DC Extended Universe, pozn. redakce) a objevovaly se důležité postavy z jiných filmů a jiných komiksů. Prostě jsem věděl, když jsem četl tenhle scénář, že to není způsob, kterým to chci natočit. Řekl jsem jim, že tu byla spousta skvělých filmů, ale pokud mám tento natočit, udělám to osobní, abych porozuměl tomu, co s tím hodlám udělat, abych věděl, kam umístit kameru, abych věděl, co říct hercům, abych věděl, o čem má být příběh. Řekl jsem jim, že tento [Affleckův] přístup a ukázal jsem na scénář, je naprosto v pořádku a je vzrušující. Je to téměř ve stylu Jamese Bonda, ale nebylo to něco s čím jsem se mohl ztotožnit. Naprosto mě šokovalo a překvapilo, když mi řekli, 'Víš co, opravdu bychom rádi, pokud bys to udělal. A my počkáme."

Nový scénář nakonec napsali Matt Reeves a Peter Craig a očividně chtějí vsadit na více komorní pojetí, než které měl v plánu Ben Affleck. 

Jestli je to krok správným směrem zjistíme zanedlouho.

 

Zdroj: Esquire, Warner Bros./DC Films (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat