The Matrix Resurrections: Jaké jsou první názory na přírůstek do kultovní sci-fi série?

 


Líbí, nebo ne?

Sourozenci Wachowští zabodovali díky trilogii Matrix. Pak ale byla jejich kariéra jako na houpačce a není tak divu, že se rozhodli vrátit k projektu, který je proslavil. Respektive jen Lana, její sestra se tentokrát nezapojila. 

To samozřejmě vyvolalo určitou nervozitu a vlastně obecně vznikly určité obavy kvůli tomu, že je tu snaha vrátit se k téhle milované tematice. Přece jen, víme, jak to s pokračováními, rebooty, restarty a podobnými "re" dopadá. 

Jsou tu první reakce na The Matrix Resurrections, které napoví to, co máme očekávat. První věc, na kterou byste se měli připravit je to, že film rozdělí diváky na dva tábory. Je to zřejmě ona podívaná, která se buď líbí, nebo ne a málokdy něco mezi. Jde o film, který sází na meta pojetí, takže to není každého šálek kávy, ale určitě si najde své příznivce. Ale i své odpůrce, protože je hodně provokativní svým pojetím a přístupem k filmařině jako takové.

Silnou stránkou je vztah mezi Neem (Keanu Reevese) a Trinity (Carrie-Anne Moss), jejichž chemie stále funguje a oba podávají skvělé herecké výkony, které ukazují, že i po poměrně dlouhé době od premiéry prvního filmu z roku 1999 na to stále mají. Skvěle se pak uvedla také nová posila v podobě Jessicy Henwick, u které se doufá, že dostane vlastní spin-off.

Akční scény jsou nepřekvapivě povedené a obecně se i ti, kteří nejsou s Resurrections úplně spokojeni shodují na tom, že je to zatím druhý nejlepší hraný film ze série hned po původním Matrixu

Premiéra na HBO Max i v kinech se odehraje 23. 12. 2021.

Zdroj: Twitter, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat