Spider-Man: Bez domova je podle diváků nejlepším filmem s Pavoučím mužem. Tržby jsou rekordní. A expert věří, že má film šanci na Oscara


 Filmu se vede skvěle. 

Před pár dny měl premiéru dlouho očekávaný Spider-Man: Bez domova (2021) a dočkal se velmi velmi velmi pozitivního přijetí ze strany profesionálních recenzentů, kdy je 94 % recenzí na stránkách RottenTomatoes pozitivních (z celkového počtu 278 recenzí). Ale nadšení jsou i fandové, na známých stránkách CinemaScore je nový Spider-Man nejlépe hodnoceným filmem ze všech projektů, ve kterých sehrál Spider-Man hlavní roli. Má známku A+, což se žádnému jinému filmu s Pavoučím mužem nepovedlo, respektive hranému, stejné hodnocení má oscarový animáč Spider-Man: Paralelní světy (2018). Pokud jde o české a slovenské diváky, tak na serveru ČSFD se Bez domova chlubí 92 %.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE NA VÝTEČNÉHO SPIDER-MANA: BEZ DOMOVA

A aby nebylo skvělých zpráv málo, tak pokud jde o tržby, tak si za pátek film připsal 121,5 milionů ze severoamerických kin, což je druhý nejlepší výsledek vůbec (po Avengers: Endgame s 157,4 miliony dolarů) a nejlepší prosincový výsledek v historii. 

Je to víc, než většina lidí předpokládala a vypadá to, že víkendové tržby by se mohly překročit hranici 242 milionů dolarů, možná se přiblížit ke 250 milionům dolarů, což by byl ohromný úspěch, i kdyby stále netrvala pandemie, natož v době, kdy bohužel stále je.

Jestli tohle tvůrcům nestačí k radosti, tak expert na filmový byznys Peter Hammond věří, že by Spider-Man: Bez domova mohl mít šanci na nominaci na Oscara a nejen v technických kategoriích. Obvykle porota rozhodující o Oscarech komiksové filmy spíše ignoruje, ale Hammond se domnívá, že tentokrát by tomu mohlo být jinak. Podle něj je film natolik dobrý, že by mohl mít šanci na nominaci v kategorii nejlepšího filmu. Tak uvidíme, jestli s ním bude Akademií filmového umění a věd souhlasit.

Zdroj: Deadline (III, III), Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat