Je to podobné jako Daredevil, ale pár chyb to má, první reakce na Hawkeye jsou tu


Vypadá to dobře (ale ne skvěle).

Marvel ještě letos a to 24. 11. 2021 nabídne fandům předčasný vánoční dárek v podobě premiéry seriálu Hawkeye (dohromady bude mít šest dílů, 24. 11. 2021 budou k vidění hned dva) a samozřejmě se napjatě očekává, jak to dopadne. A zdá se, že dobře. 

Objevily se první názory profesionálních recenzentů na úvodní epizody a převládá pozitivní názor. Hawkeye (Jeremy Renner) tak nemusí litovat toho, že nedostal vlastní film, protože se zdá, že tahle minisérie to jemu i fandům slušně vynahradí. I když je pravda, že rezervy tu rozhodně jsou. 

Pokud jde o první dvě epizody, nemáme očekávat velkou dějovou nálož a něco vysloveně příběhově epického, Hakwkeye s podle všeho nesnaží konkurovat velkolepým filmům, ale spíše sází na komornější a více "seriálové" pojetí (což je prý dobrá věc). 

Řeší se to, jak na postavy dopadly události v předchozích marvelovských projektech, ale Hawkeye je podívanou, která nesází na globální měřítko, odehrává se v ulicích New Yorku a postavy jsou více "civilní", než bohové a další kosmické bytosti. 

Stylově se prý seriál blíží projektu Daredevil, který nabídla streamovací společnost Netflix, což je rozhodně pozitivum. Vůbec není problémem to, že hrdinové nebojují za záchranu světa, ale jejich cíle mají mnohem menší měřítko.

Co ale problémem je, je údajně záporák, který působí příliš přehnaně. Naopak, pokud jde o Jeremyho Rennera o a nováčka v Marvelovském filmovém universu Hailee Steinfeld v roli Kate Bishop, tak oba jsou prý výteční a jejich postavy jsou dostatečně propracované a zajímavé. Dalším kladem je zasazení do vánočního New Yorku, což pomáhá atmosféře. 

První dva díly tak jsou vcelku chváleny, ale zatím to nevypadá na zlomový projekt. Nicméně, zřejmě se dočkáme něčeho, co pobaví a rozhodně neurazí. 

Zdroj: RottenTomatoes, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat