Zemřel "sedmý z Přátel" herce James Michael Tyler

 


Herci bylo 59 let. 

Jednou z nejvýraznějších postav ze seriálu Přátelé, která nepatřila k ústřední šestici, byl bezesporu Gunther, vedoucí kavárny Central Perk a velký obdivovatel Rachel (Jennifer Aniston). 

Gunther, kterého ztvárnil James Michael Tyler, se objevil ve 148 epizodách z celkových 236 a stal se nedílnou a populární součástí seriálu. 

Pro Jamese šlo o nejvýraznější roli v jeho kariéře, po konci Přátel hrál už spíše sporadicky s tím, že se objevil například v seriálu Episodes (kde hrál hlavní roli představitel Joeyeho Matt LeBlanc), ve kterém ztvárnil parodickou verzi sama sebe. 

Naposledy jsme ho pak mohli vidět ve speciálním dílu Přátel Friends: The Reunion na streamovací službě HBO Max, což byla symbolicky jeho poslední role, protože 24. 10. 2021 herec zemřel. 

V roce 2018 mu byla diagnostikována rakovina prostaty, které bohužel, byť s ní intenzivně bojoval, podlehl ve svém domě v Los Angeles, kde mu byla po boku jeho životní láska manželka Jennifer Carno. 

Jako někdo, kdo se intenzivně věnoval charitě, James o své nemoci veřejně mluvil, aby motivoval ostatní muže k tomu, aby nezanedbávali preventivní prohlídky.

Ke smrti Jamese se samozřejmě vyjádřili kolegové. Jennifer Anniston zveřejnila scénu, kde Gunther vyznal lásku Rachel a kromě toho napsala: 

"Přátelé bez tebe nebudou stejní. Díky za smích, který si přinesl do seriálu a do našich životů. Budeš nám chybět."

Představitelka Monicy Courtney Cox napsala:

"Vděk, který si přinesl do každé místností a každý den na natáčení je roven vděku, který cítím kvůli tomu, že jsem tě znala."

Společnost Warner Bros. Television pak vydala vyjádření:

"Milovaný herec a nedílná součást naší rodiny Přátel."

Herci bylo 59 let. 

Zdroj: BBC, NBC (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat