Tvůrce Daredevila odmítá pracovat pro Marvel, dokud nedá výpověď šéfeditor, který se vydával za Asiata


 Zajímavá situace. 

Steven S. DeKnight je známý komiksový a seriálový tvůrce, který se například podílel na seriálové verzi Daredevila. Ovšem, aktuálně Steven odmítá dál spolupracovat s Marvelem, dokud pro něj bude děláte šéfeditor C.B. Cebulski. 

Důvod? Poměrně kuriózní, objevily se informace, že Cebulski původně tvořil pod asijským jménem Akira Yoshida. On sám přiznal během interview, že pod tímto pseudonymem vystupoval v letech 2004 až 2006 s tím, že měl pocit, že mu to zajistí více práce (asijští komiksoví tvůrci jsou často velmi vyhledávání). 

A nejen to, Cebulski dokonce lhal nejen o tom, že má japonský původ, ale také o tom, že pracoval pro manga vydavatele jménem Fujimi Shobo. 

C.B. byl údajně ze strany Marvelu už potrestán, ale nebyl zbaven své pozice šéfeditora, což se některým nelíbí a je mezi nimi i DeKnight, který na Twitteru napsal:

"Miluji spolupracovat s Marvelem, ale nebudu se podílet nebo přijímat další práci, dokud toto nebude vyřešeno. Doufám, že další významní tvůrci z komiksového byznysu budou následovat." 

Uvidíme, jestli se k němu přidají další a zda s tím Marvel něco udělá, nebo se postaví za Cebulskiho. 

Zdroj: BleedingCool, Vulture, Netflix/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat