Shang-Chi ani Bond se na čínský válečný film plný propagandy nechytají

 


Zdá se, že půjde o nejúspěšnější film v historii Číny.

Zajímá vás, který letošní film je aktuálně nejúspěšnější? Nová bondovka Není čas zemřít (2021)? Hitová marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)? Ani náhodou, v současnou chvíli má nejlepší tržby čínský propagandistický válečný film The Battle at Lake Changjin sledující osudy odvážného čínského vojáka během Korejské války, který bojuje proti osudu i americkým vojákům. 

Podobně orientované projekty mají u čínských diváků velký úspěch (tamějším obyvatelům je často naznačováno, že zajít do kina je vlastenecké) a The Battle at Lake Changjin není výjimkou. Za 17 dnů stačil utržit neuvěřitelných 769 milionů dolarů (rozpočet byl 200 milionů dolarů), což z něj dělá letošní neúspěšnější projekt. 

Shang-Chi má na kontě 404 milionů dolarů (a to měl premiéru o měsíc dříve) a nová bondovka Není čas zemřít necelých 448 milionů dolarů. Je sice pravda, že Není čas zemřít ještě neměl premiéru v Číně, která je považována za jeden z nejvíce stěžejních trhů, ale těžko předpokládat, že film překoná The Battle at Lake Changjin. 

Co ale předpokládat lze, že projekt nezlepší už takhle napjaté vztahy mezi USA a Čínou.

Zdroj: BoxOfficeMojo, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat