Puritánům navzdory, šéf Marvelu prozradil, že první homosexuální hrdina v Eternals je jen začátkem

 


Marvel slíbil větší rozmanitost a hodlá dostát svému slovu.

Dlouhé roky bylo Marvelu vyčítáno, že v centru jeho filmů jsou jen a pouze heterosexuální bělošští hrdinové. A společnost očividně kritice naslouchala a byť jí to zabralo poměrně dlouhou dobu, tak se nakonec přiklonila k větší rozmanitosti. Dočkali jsme se tak zatím dvou ženských sólovek, jedné sólovky superhrdiny tmavé barvy pleti a jedné sólovky asijského hrdiny.

Pokud jde ale o zastoupení LGBTQ+ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity, tak v Avengers: Endgame (2019) se objevila homosexuální postava (ale šlo o velmi malou vedlejší roli), později bylo prozrazeno, že je Loki (Tom Hiddleston) pohlavně fluidní a až v Eternals (premiéra 4. 11. 2021) bude první homosexuální superhrdina a to Phastos (Brian Tyree Henry). 

Marvelovské filmové universum odstartovalo v roce 2008 a první homosexuální ústřední postava se tedy objeví až 13 let po jeho startu, ale podle kreativního šéfa Marvelu Kevina Feigea je Phastos pouze první krok:

"V komiksech existují gay hrdinové... Je to jen začátek." 

U Valkýry (Tess Thompson) mělo být v minulosti prozrazeno, že je bisexuální, ale zatím k tomu nedošlo, ovšem to se údajně změní a očividně toho bude víc, což se samozřejmě některým lidem líbit nebude, ale čistě statisticky nemusejí mít odpůrci diverzity obavy, rozhodně (ani hypoteticky) v blízké ani vzdálené budoucnosti nehrozí to, že by rozmanitější postavy "vytlačily" většinové superhrdiny. 

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat