Marvelovská komise, která se snažila zbavit Roberta Downey Jr., nechtěla, aby v Občanské válce bojovat Iron Man s Kapitánem Amerikou


 Jak ale víme, naštěstí si to neprosadila. 

Asi se shodneme na tom, že jedním z vrcholů filmu Captain America: Občanská válka (2016) byl (kromě souboje na letišti) finální střet Kapitána Amerika (Chris Evans), Iron Mana (Robert Downey Jr.) a Winter Soldiera (Sebastian Stan). 

Ale byla tu možnost, že se toho diváci vůbec nedočkají, protože takzvaná marvelovská kreativní komise z tohoto momentu nebyla zrovna nadšená. 

Pokud vás zajímá, co marvelovská kreativní komise je (respektive byla), jednalo se o uskupení manažerů a komiksových tvůrců, kteří dohlíželi na dění u Marvelu a měli tak "výtečné" nápady jako vyhodit Roberta Downeyho Jr. (zřejmě z finančních důvodů, asi se jim příliš nelíbilo, že na šeku má herec částku 50 milionů dolarů za film). 

A právě tahle komise byla z nějakého důvodu i proti tomu, aby se v Občanská válce na konci utkali právě Kapitán a Iron Man.

Jeden ze scenáristů Stephen McFeely prozradil:

"Museli jsme napsat [místo toho scénu], kde bojovali na ponorce s pěti supervojáky."

Spolurežisér Joe Russo pak dodal:

"Neustále jsme opakovali, 'Na filmu není nic zajímavé. Tenhle film nenatočíme. Nechceme vyprávět jiný superhrdinský příběh."

Zásahy kreativní komise ale byly moc i na Kevina Feiga (aktuálního kreativního prezidenta společnosti Marvel), který se filmařů zastal. 

Následně pak byla i celá komise rozpuštěna a asi se shodneme na tom, že to nebyl špatný nápad, protože se zdá, že právě špatné nápady byly to, co komisi podrazilo nohy.

Zdroj: The Story of Marvel Studios/SlashFilm, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat