Eternals: Proč marvelovský film odkazuje na Supermana?


 Může za to režisérka.

Pokud poctivě sleduje upoutávky na marvelovku Eternals (premiéra 4. 11. 2021), tak víte, že v několika z nich zazněl odkaz na Supermana, kdy byla tahle DC postava srovnávána s členem Eternals Ikarisem (Richard Madden). 

SOUVISEJÍCÍ: KRÁSNÝ FILM, ALE NE PRO KAŽDÉHO, TAK ZNĚJÍ PRVNÍ REAKCE NA MARVELOVKU ETERNALS

To je očekávatelné s ohledem na to, že se to v případě komiksů děje už dlouho, protože Ikaris dokáže létat, vysílá energetické paprsky z očí a je extrémně silný (ale rozhodně nehodlá nosit kápi). Ovšem, kdo vlastně přišel s nápadem zmínit Supermana v marvelovce a tím vlastně potvrdit, že Superman (jako fiktivní postava) existuje v Marvelovském filmovém universu? 

Na to má odpověď režisérka Eternals Chloé Zhao:

"Přebírám za to určitou zodpovědnost. Myslím, že náš byznys je o tom, abychom vyprávěli příběhy o mytologii a pro příklad Superman se inspiroval u mytologie. V mnoha kulturách se Superman vyskytuje v různých formách. A lidé, kteří vytvořili Supermana a brilantní filmaři, kteří přivedli Supermana na stříbrné plátno, jejich filmy jsou v podstatě, alespoň podle mě, novodobou verzí interpretace mytologie."

Podle Zhao je pak právě Ikaris určitou variací na mytologii: 

"Neznamená to přece, že nemůžeme složit poctu a pobavit se, pokud jde o tyhle ikonické postavy, které všichni tolik milujeme. Tím chci říct, kdo nezbožňuje Supermana a Batmana? Je očividné, že jsou naši Eternals jako oni."

Tak to má být, zatímco fandové DC a Marvelu si často nemůžou přijít na jméno, obě společnosti nemají problém se navzájem pochválit...

Zdroj: ComicBook, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat