Eternals: Nádherná překvapující podívaná, úplně jiná marvelovka se skvělým ústředním týmem a důležitými potitulkovými scénami, tvrdí první reakce


Není to ale film pro každého.

Přestože my si na premiéru marvelovských Eternals počkáme do 4. 11. 2021, film už má za sebou světovou premiéru, což samozřejmě znamená, že se objevily první reakce. A speciálně v tomto případě na ně byla spousta lidí zvědavých, protože na jedné straně mají být Eternals marvelovkou, která se bude od kolegů lišit a bude fungovat samostatně, na té druhé má výrazně ovlivnit podobu Marvelovského filmového universa. A jak to tedy podle novinářů dopadlo?

SOUVISEJÍCÍ: NA INTERNET UNIKLO TO, KTEROU NEČEKANOU POSTAVU UVIDÍME V ETERNALS

Většina z nich je nadšená, označují film za neuvěřitelný projekt, který naplnil očekávání a jde o naprostou pecku. Eternals plní, co slíbili a od jiných marvelovek se liší a vizuálně jde o jednu z nejlepších podívaných od Marvelu. A pokud jde o kvalitu, platí to samé, podle všeho se nejedná o nejpovedenější marvelovku, ale určitě patří k tomu nejlepšímu, co společnost vyslala do kin.

Jak bylo řečeno, recenzenti se shodují na tom, že film je jiný, než předchozích 24 projektů od Marvelu, ale podle nich je to dobrá věc, Eternals si jsou svou vlastní cestou, nešetří různými zvraty, překvapeními a umí být i šokující. 

Potěší to, že nejde jen o velkolepou akci (která nechybí, ale mohlo by jí být více), v centru dění jsou postavy a jejich příběhy, což je označováno za osvěžující, stejně tak vztahy mezi nimi. Pochvaly se dočkalo i zakomponování homosexuálního páru, což ale nepůsobí násilně vtlačeno do děje, je to zpracováno přirozeným a nerušivým způsobem. 

Pokud jde o zmíněnou vizuální stránku, je považována za nádhernou a dechberoucí a zaznívají názory, že jde o jeden z obrazově nejpovedenějších filmů od Marvelu. Film je vizuálně epický, ale současně působí intimně. 

Už bylo zmíněno, že akce nehraje hlavní roli, ale pokud na ni dojde, je parádní s tím, že v tomto ohledu boduje hlavně Angelina Jolie jako Thena. Ostatně, ta je zmiňována jako jedna z nejvýraznějších hvězd filmu, společně s Kumailem Nanjiani jako Kingem, Brianem Tyree Henrym jako Phastosem, Gemmou Chan jako Sersi a Richardem Maddenem jako Ikarisem. Ale všichni ústřední herci prý odvádějí skvělou práci a díky nim chemie mezi postavami funguje na výbornou. 

Novinářům se líbí i příběh, který je dramatický, rozsáhlý a nebojí se i poměrně "těžkých" témat, nicméně je tu pár stížností na to, že první polovina filmu je poněkud rozvleklá. 

Samozřejmě došla řeč i na dvě potitulkové scény, kdy novináři tvrdí, že ještě neslyšeli publikum takhle hlasitě reagovat a jde o údajně zlomové momenty. 

Eternals jsou podle novinářů marvelovkou, která se asi nezavděčí všem, jde o projekt, který je jiný, než jeho předchůdci, ale drtivá většina z nich se shoduje na tom, že jde o působivou podívanou, která stojí za zhlédnutí. 

Zdroj: RottenTomatoes, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat