Krotitelé duchů: Odkaz - Jedno z nejlepších pokračování za poslední dobu a film, na který fandové desítky let čekali


 Recenze jsou venku. 

Na třetí film Krotitelů duchů se čeká doslova desítky let a ano, v roce se objevil, ale nedopadlo to tak, jak fandové doufali. Naštěstí se objevily zprávy, že syn režiséra původních dvou dílů Ivana Reitmana Jason Reitman zaštítí projekt nazvaný Krotitelé duchů: Odkaz, který bude navazovat na druhý díl z roku 1989. 

Samozřejmě byla spousta lidí zvědavá, jak to dopadne, jestli Jason zdědil tatínkův talent, nebo by se mě poohlížet po jiné profesi. Venku jsou recenze a odpověď, která potěší jak diváky, tak rodinu Reitmanových zní, že to Jason zvládl na výbornou. 

Film je označován za jedno z nejlepších pokračování (a obecně film) z poslední doby a jde o nostalgickou podívanou, která respektuje a ctí původní Krotitelé duchů a byť má trošku jinou atmosféru, tak jde o důstojného nástupce, na který jsme tak dlouho čekali. 

Krotitelé duchů: Odkaz samozřejmě obsahují spoustu pomrknutí na milovníky původních filmů a podle některých novinářů na ně projekt spoléhá až moc, ale většina z nich je ráda, že se Odkaz nesnaží odseknout od svých předchůdců a myslí na jejich fanoušky. 

Navíc Jasona chválí, že sice odkazuje na otcovu práci, ale typické znaky Krotitelé duchů nabízí ve svěžím zpracování, filmař jen nekopíruje to, co už jsme viděli a přesto Odkaz působí jako něco, co vzniklo v osmdesátých letech minulého století, což je míněno v dobrém slova smyslu. 

Dobrou zprávou je, že přestože fandové předchozích filmů v Odkazu najdou to, v co doufali, film si skvěle užijí i ti, kteří první dva nikdy neviděli. Bonusem je pak to, že projekt osloví jak dětské, tak dospělé publikum. Zní to jako klišé, ale film si užije celá rodina.

Odkaz má připravenu hromadu vtipů, ale je i dojemný a nostalgický, někteří jdou dokonce tak daleko, že doporučují vzít si do kina balení kapesníků, protože ukápne nejedna slza. 

Pokud jde o trikové efekty, jsou vynikající a skvěle kombinují digitální triky s praktickými, aniž by to působilo jako pěst na oko. 

Když přijde řeč na obsazení, je nepřekvapivě chválen Paul Rudd, ale novináři se nemůžou nabažit McKenna Grace, která ztvárňuje Phoebe. Výtka směřuje ke Carrie Coon, která je sice vynikající, ale podle novinářů nemá dostatek prostoru. 

Většina recenzí se shoduje na tom, že Ivan může být na svého syna pyšný, zvládl to a zvládl to na výbornou. 

Premiéra se odehraje 18. 11. 2021

Zdroj: RottenTomatoes, Sony Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat