Komiksový Superman je bisexuál


 Ikonická DC postava patří do LGBTQ+ komunity.

Dlouhé roky nebyly v komiksech od DC ani Marvelu žádné výrazné postavy z komunity LGBTQ+ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity a to bez ohledu na skutečnost, že X-Meni byli očividně inspirování přístupem k rasovým a sexuálním menšinám. 

Ale v poslední době bylo u některých důležitých postav odhaleno to, že patří k sexuálním menšinám a nově k nim přibylo jméno, které s největší pravděpodobností vzbudí velký zájem. Je to Superman. 

Ne, nejde o Clarka Kenta, ten má stále oči jen pro Lois Lane, ale o Jona Kenta, syna Clarka a právě Lois. 

V jednom z nadcházejících dílů série Superman: Son of Kal-El čtenáři zjistí, že má Jon vztah s aktivistou Jayem Nakamurou k čemuž autor komiksu Tom Taylor dodal:

"S ohledem na roky mého působení v tomto odvětví vás asi nepřekvapí, že mi odmítli queer postavy a dějové zápletky. Měl jsem pocit, že jsem zklamal lidi, které miluji a to pokaždé, když k tomu došlo. Ale nyní jsme na velmi odlišném a přívětivějším místě, než kde jsme byli před deseti nebo i pěti lety. Když jsem by požádán o to, jestli chci napsat nového Supermana pro DC Universe, věděl jsem, že nahrazení Clarka dalším heterosexuálním bělošským spasitelem bude nevyužitou příležitostí. Vždy jsem tvrdil, že všichni potřebují hrdiny a každý si zaslouží vidět svůj odraz ve svých hrdinech. Dnes Superman, nejsilnější hrdina na planetě, prochází svým coming outem."

Rozhodně je to velký krok, který bude mít bezesporu nemalou odezvu a to i negativní, ale s tím určitě tvůrci počítají a pravdou je, že pokud jde o DC hrdiny a padouchy, tak ti, kteří patří mezi LGBTQ+ tvoří jen malé procento z celkového počtu postav, takže nedochází k žádné "woke" lavině tak, jak se někteří obávají. 

Kreslíř komiksu John Timms k tomu dodává, že jde samozřejmě o velkou událost, ale doufám, že v budoucnu budou podobné věci vnímány jako normální a běžné.

Zdroj: IGN, DC Comics (úvodní obrázek)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat