Shang-Chi: Hlavní hvězda filmu je v nelibosti Číny a herec reaguje na internetové meme o něm


Čína není nadšená z úspěchu Simu Liua.

Marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) se inspiruje u čínské mytologie, v hlavní roli je čínský rodák Simu Liu a komiksová postava Shang-Chi je čínského původu, dalo by se tak čekat, že v Číně budou nadšení z toho, že si film vede skvěle jak u novinářů, tak pokud jde o tržby (z prvního víkendu si jen ze severoamerických kin cca 95 milionů dolarů, což je rekord), ale ne, nejsou.


Vlastně je to naopak, především kvůli zmíněnému Simu Liuovi. Objevilo se totiž interview z roku 2017, ve kterém herec vypráví o tom, jak jeho rodina opustila rodnou Čínu a přestěhovala se do Kanady a herec v rozhovoru Čínu úplně nechválil a padly výrazy jako "země třetího světa" a náznaky toho, že někteří lidé tam trpí hladem a samozřejmě došla řeč i na to, že se nejedná o úplně svobodné místo. 

Spousta tamějších obyvatel se tak do herce pustila a ozývá se kritika, proč byl do hlavní role marvelovky o čínském superhrdinovi vybrán člověk, který opustil zemi v pěti letech a nutno říct, že někteří komentující Simua zrovna nešetří. Je tak otázkou, jak si film povede v Číně, která je velmi důležitým trhem, zda je zlost mířená na herce tak silná, aby to výrazně ovlivnilo tržby. Mimochodem, interview ze stránek CBC zmizelo.

K odlehčení situace je tu video, ve kterém Simu reaguje na meme, které se ho týkají. 

 

Zdroj: CBR, Marvel Studios (úvodní fotografi)e
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat