Spor Disneyho a Scarlett Johansson pokračuje a není to pěkné a kolik vlastně Black Widow vydělala na Disney+


 Situace se rozhodně neuklidňuje. 

Disney vydal Black Widow (2021) ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, Scarlett Johansson to považuje za porušení smlouvy (byť s tím právník Disneyho nesouhlasí) a společnost Disney žaluje. 

SOUVISEJÍCÍ: ŠÉF SPOLEČNOSTI DISNEY BRÁNÍ ROZHODNUTÍ UVÉST BLACK WIDOW NA STREAMOVACÍ SLUŽBĚ

Nicméně, Disney aktuálně vyplnil žádost, aby místo soudu došlo k arbitrážní řízení (spor neřeší soud, ale soukromá osoba neboli rozhodčí) a na to reagovala Scarlett Johansson, respektive její právník John Berlinski následovně:

"Poté, co nejdříve Disney reagoval na spor misogynstvím vůči Scarlett Johansson, nyní, jak se dalo čekat, se snaží zakrýt svůj přešlap s pomocí tajné arbitráže. Proč se Disney tolik bojí toho, aby byl spor řešen během veřejného sezení? Protože ví, že Marvel slíbil Black Widow standardní uvedení v kinech 'jako v případě jiných filmů", což zaručí to, že Disney nebude kanibalizovat na příjmech z kin s cílem navýšit počet předplatných Disney+. A přesto právě k tomuto došlo a těšíme se na to, až budete prezentovat ohromující důkazy, které to potvrdí."

Je tedy patrné, že Scarlett nestojí o mimosoudní řešení sporu. A jestli vás zajímá, kolik film vydělal na streamovací službě Disney+, tak to je cca 167 milionů dolarů (k 15. 8. 2021).

Uvidíme, jak bude spor pokračovat, ale na dohodu to opravdu nevypadá.

Zdroj: ComicBook, CinemaBlend, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat