Shang-Chi bude úspěšnější, než Sebevražedný oddíl, ale na Black Widow se nechystá, odhadují analytici


 Jaké jsou odhady tržeb?

Už 3. 9. 2021 se v USA do kin podívá první marvelovka s asijským superhrdinou v hlavní roli a to Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. A bude hodně zajímavé sledovat, jak si povede, protože pandemická situace v USA není zrovna ideální a tak se plno lidí nechalo slyšet, že si raději počká na to, až bude film za zhruba měsíc a půl uveden na streamovací službě Disney+. Shang-Chi totiž nebude k dispozici v kinech a na streamovací platformě ve stejný den. 

SOUVISEJÍCÍ: ŠÉF SPOLEČNOSTI DISNEY SI STOJÍ ZA TÍM, ŽE BYLA BLACK WIDOW UVEDEN SKRZE STREAMOVÁNÍ A ALTERNATIVNÍ KONEC FILMU

Logicky by se tak dalo očekávat, že jeho tržby budou vyšší, protože diváci nebudou mít alternativu v podobě pohodlného sledování doma. Analytici tak odhadují, že ze severoamerických kin si Shang-Chi za první víkend odnese něco mezi 35 až 55 miliony dolarů. 

To je více, než s čím začínal nový Sebevražedný oddíl (2021), ten se musel spokojit s 26,2 miliony dolarů, ale je to výrazně méně, než kolik utržila předchozí marvelovka Black Widow (2021), která si odnesla 80 milionů dolarů a pár drobných k tomu. 

Je také na místě zmínit, že Sebevražedný oddíl byl dostupný i na streamovací službě HBO Max a to bez dodatečného poplatku pouze v rámci standardního předplatného a Black Widow měla ve stejný den premiéru i na streamovací službě Disney+ (za poplatek cca 30 dolarů). 

Jak bylo řečeno, tak Shang-Chi bude první měsíc a půl k vidění pouze v kinech, takže je otázkou, zda je 35 až 55 milionů dolarů úspěch, nebo mírné zklamání. 

Představitel hlavní role Simu Liu k odhadům dodal následující:

"Nejsme experiment.

Jsme podceňovaní. Boříme bariéry. Oslavujeme kulturu a radujeme se, že vytrváme i po těžkém roce.

My jsme překvapením. 

Jsem nadšen z toho, že změníme historii a to 3. září; PŘIDEJTE SE K NÁM."

Zdroj: Box Office Pro, Twitter

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat