Scarlett Johansson údajně sebrala odvahu žalovat Disneyho, protože nejsou plány na její návrat do role Black Widow


 To asi není překvapením. 

Film Black Widow (2021) byl podle všeho rozloučením Scarlett Johansson s touto rolí, což není překvapením, co ale mnohé naopak zaskočilo bylo to, že chvíli po premiéře očekávané komiksovky (a to v kinech a současně na streamovací službě Disney+) herečka zažalovala společnost Disney právě za to, že neuvedla film pouze v širší distribuci v kinech, což má údajně Scarlett ve smlouvě. 

SOUVISEJÍCÍ: BÝVALÝ ŠÉF DISNEYHO SE PRÝ CÍTÍT ŽALOBOU PONÍŽEN, SCARLETT JOHANSSON ZASE ZASKOČENA REAKCÍ DISNEYHO

Na druhou stranu, pokud herečka uvažovala o právních krocích, dává samozřejmě smysl, že s nimi přišla v době, kdy už se pravděpodobně do role nevrátí a server Vulture tvrdí, že právě to, že s rolí skončila jí dodalo odvahu k tomu, aby se ozvala:

"Její pohled na věc byl, 'Hele, pěkně mě tu os*rají, protože bych měla vydělat hromadu peněz a to se neděje.' Neznamená to, že ji budou využívat. A neznamená to, že nemá právo je žalovat. A studio tvrdí, 'Hele, to souvisí s COVIDem. Tohle je zásah vyšší moci, která má vliv na smlouvu. Tohle je něco, co se nedalo očekávat a nemůžeme s tím nic dělat.' Chystali se říct, 'Podívejte, pokud to pošleme jen do kin, víme, že přijdeme o peníze. Plánovali jsme to, ale nevěděli jsme, jaký dopad bude mít COVID."

Je pravda, že ve smlouvách je často doložka odkazující na takzvanou vyšší moc, kdy v případě, že se stane něco, co nemohou jednotlivé strany ovlivnit (živelná katastrofa, epidemie atd.), pak je v určitých případech možné to, aby jedna, nebo obě strany nemusely dodržet všechny podmínky ze smlouvy. 

Jestli to ale platí i v tomto případě, to bude muset zřejmě rozhodnout až soud.

Zdroj: Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat